Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το εργαστήριο στο υπόγειο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, κοντά στο νεκροτομείο, όπου χθες σημειώθηκε η έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών των δύο ψυκτικών, οι οποίοι επισκεύαζαν ψυγείο συντήρησης αντιδραστηρίων. Φως στα αίτια της έκρηξης θα ρίξει η κατάθεση του 45χρονου ψυκτικού, ο οποίος εξακολουθεί και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, με εγκαύματα και θλαστικά τραύματα.
Ο ψυκτικός είναι ιδιαίτερα έμπειρος, δραστηριοποιούνταν χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ενώ την τελευταία διετία είναι μόνιμος υπάλληλος στο Νοσοκομείο.
Ο 19χρονος βοηθός του, που έκανε μαθητεία ως απόφοιτος του ΕΠΑΛ, εξακολουθεί και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.
Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα αλλά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για την πορεία της υγείας του όσον αφορά την όραση του αφού έχει ένα διαμπερές τραύμα κερατοειδούς στο αριστερό μάτι. Οι γιατροί έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μην χάσει την όραση του με τις εκτιμήσεις να είναι ενθαρρυντικές μέχρι στιγμής.
Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης διέταξε επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της.
Για τα αίτια του εργατικού ατυχήματος προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών.