Σε ένα δυσβάσταχτο έξοδο, που διευρύνει συνεχώς το κοινωνικό χάσμα στη χώρα μας, εξελίσσεται η πρόσβαση σε μια ποιοτική και ισορροπημένη διατροφή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ο οποίος χρησιμοποιεί τον ειδικό δείκτη «Κόστος και Προσιτότητα μιας Υγιεινής Διατροφής» (CoHD), ένα άτομο στην Ελλάδα χρειάζεται περίπου 4,5 ευρώ την ημέρα μόνο για την αγορά βασικών πρώτων υλών. Αυτό σημαίνει ότι για μια τετραμελή οικογένεια, το ελάχιστο μηνιαίο κόστος αγγίζει τα 540 ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζονται τα έξοδα για ρεύμα, νερό ή αέριο που απαιτούνται για την προετοιμασία των γευμάτων.
Διαβάστε περισσότερα στο voicenews.gr







540 ευρώ = 183000δρχ.
Σε σχέση με πριν 30 χρόνια, αυτά τα λεφτά ήταν αρκετά για μία τετραμελή οικογένεια. Σήμερα δεν είναι γιατί τα πάντα έχουν πολλαπλασιαστεί από 5 μέχρι 10 φορές.
Το ίδιο το κράτος εισπράτει 4.5 φορές περισσότερους φόρους σε σχέση με το 1996, όμως δεν αυξήθηκαν τα εισοδήματα ούτε καν 2 φορές ποσό δε 4.5 φορές.