Ασυνήθιστες εικόνες από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία έδωσαν στη δημοσιότητα ουκρανικές δυνάμεις, παρουσιάζοντας Ρώσους στρατιώτες να κινούνται κοντά στην πρώτη γραμμή χρησιμοποιώντας άλογα και μουλάρια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της 92ης Ταξιαρχίας Εφόδου, οι ρωσικές μονάδες φαίνεται να καταφεύγουν σε ζώα για τη μεταφορά προσωπικού και υλικών, μετά από σημαντικές απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό και οχήματα. Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram και καταγράφει στρατιώτες να δέχονται επιθέσεις από ουκρανικά drones την ώρα που κινούνται με τα ζώα.
Αναλυτές που εξέτασαν το υλικό εκτιμούν ότι το περιστατικό πιθανότατα σημειώθηκε στη νότια περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ, αν και η ακριβής τοποθεσία δεν έχει επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.
Η εκτεταμένη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και από τις δύο πλευρές έχει αλλάξει σημαντικά τις συνθήκες στο πεδίο της μάχης, περιορίζοντας την ασφαλή ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων και αναγκάζοντας τις εμπλεκόμενες δυνάμεις να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και ανεφοδιασμού κοντά στη γραμμή των συγκρούσεων.
An unsuccessful assault by the Russian cavalry on Ukrainian positions in the Pokrovsk direction.
I feel so sorry for the animals… poor horses…
5th Battalion, 92nd Assault Brigade pic.twitter.com/SlTZnG7GNY
— Cloooud | (@GloOouD) December 22, 2025
russian barbarians in Pokrovsk riding the horses that they stole from the Ukrainian civilians, motherfckin marauders! What a disgusting horde! #RussiaIsATerroristState pic.twitter.com/3QkENJU008
— Clown (@DanaSLJL) December 16, 2025





