Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 48χρονου Χρήστου Μαντίδη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 17 Ιανουαρίου από τον Πύργο Ορεστιάδας, όπου διέμενε.
Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός έπειτα από 14 ημέρες, σε αγροτική περιοχή ανάμεσα στην Παταγή και τα Αμπελάκια, σε σημείο ιδιαίτερα δύσβατο και σε μεγάλη απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο. Το άψυχο σώμα του εντόπισε κάτοικος της περιοχής, κυνηγός, ο οποίος είχε βγει για περίπατο με τα σκυλιά του και ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να αποσαφηνιστούν από τη νεκροτομή – νεκροψία που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.
Το γεγονός ότι ο 48χρονος βρέθηκε σε απομακρυσμένο και δύσβατο σημείο ενισχύει το ενδεχόμενο να έχασε τον προσανατολισμό του. Όπως είχε αναφέρει η αδελφή του, την ημέρα της εξαφάνισής του είχε κινηθεί με το μηχανάκι του μέσω Λεπτής και Παταγής με κατεύθυνση το Σιτοχώρι, προκειμένου να συναντήσει κάποιο πρόσωπο.
Η τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας παραμένει συγκλονισμένη από την τραγική εξέλιξη, καθώς επί ημέρες υπήρχε αγωνία για την τύχη του 48χρονου, με τις έρευνες να αποδεικνύονται τελικά αδιέξοδες.






