Ο υπουργός Εξωτερικών του Ομάν, Σαγίντ Μπαντρ μπιν Χαμάντ Αλμπουσάιντι, συναντήθηκε με ομάδα πρεσβευτών από ευρωπαϊκά κράτη εκτός ΕΕ, καθώς και από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Τουρκία με θέμα την «ύψιστη προτεραιότητα της συνέχισης και εντατικοποίησης των πολιτικών και διπλωματικών πιέσεων για τον τερματισμό του πολέμου» και τον περιορισμό των επιπτώσεών του.
Συναντήσεις διεξάγονται επίσης με πρέσβεις από τα κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, την Αίγυπτο, το Ιράκ και την Ιορδανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών του Ομάν.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ομάν σε μήνυμά του τονίζει ότι «απαιτείται ευρεία περιφερειακή και διεθνής δράση», καθώς ο τερματισμός του πολέμου αποτελεί «ύψιστο εθνικό και παναραβικό συμφέρον για όλους».






