ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ! Δημογλίδου για μπλόκα αγροτών: «Αν κλείσουν και οι παρακαμπτήριες οδοί θα ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές»

Κοινοποίηση:
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στα Μάλγαρα του νομού Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους.   (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Η  εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (3/12) για τα μπλόκα των αγροτών τόνισε ότι σε περίπτωση που κλείσουν και οι παρακαμπτήριες οδοί, θα ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές και ανάλογα θα πράξουν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Προφανώς όταν μιλάμε για ποινικά αδικήματα όπως παρακώληση συγκοινωνιών, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Και πρόσθεσε λέγοντας:

«Στις παρακαμπτήριες οδούς υπάρχουν κανονικά αστυνομικοί που δεν επιτρέπουν να αποκλειστούν πλήρως συγκεκριμένα κομμάτια, όπως στη Θεσσαλία όπου είναι κλειστή η ΕΟ σε συγκεκριμένο κομμάτι και υπάρχει παρακαμπτήριος με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν έχει επιτραπεί μέχρι στιγμής να καταλυθεί παρακαμπτήριος, για αυτό και υπήρξε ένταση μες στο Σαββατοκύριακο: επειδή δεν επετράπη από την ΕΛΑΣ να αποκλειστεί εντελώς ο δρόμος».

«Στα περισσότερα σημεία υπάρχει καλή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των αγροτών. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρισκόμαστε εκεί ακριβώς γιατί σεβόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση», τόνισε η Κ.Δημογλίδου.

Παράλληλα ανέφερε: «αυτοί οι άνθρωποι προφανώς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν ό,τι επιθυμούν να απαιτήσουν. Σεβόμαστε αυτό τους το δικαίωμα, δεν μπορεί όμως όλο αυτό να γίνεται σε βάρος όλων των υπόλοιπων πολιτών».

«Σε περίπτωση που αποκλειστεί καθολικά ένα σημείο, σκεφτείτε ένα όχημα έκτακτης ανάγκης όπως ένα ασθενοφόρο. Δεν θα το εμποδίσουν, αλλά όταν υπάρχουν 1.000 τρακτέρ θα καθυστερήσει και μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για έναν άνθρωπο», σημείωσε.

«Έχει να κάνει και με την κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας, μίλησε και χθες ο κύριος υπουργός για κρίσιμες υποδομές. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τελούνται αδικήματα μπροστά στα μάτια των αστυνομικών.

Νομίζω ήταν ξεκάθαρες οι εικόνες. Βλέπαμε άτομα να προσπαθούν να αναποδογυρίσουν περιπολικά και οχήματα της Αστυνομίας, φθορές σε δημόσιο υλικό που θα πληρώσουμε όλοι μας».

Η Κ.Δημογλίδου συνέστησε ψυχραιμία και κατανόηση στους οδηγούς λέγοντας ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τις παρακαμπτήριες οδούς, ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν και συμβολικοί αποκλεισμοί σε κάποια σημεία για ένα χρονικό διάστημα και μετά επιτρέπεται η πρόσβαση».

Σε ό,τι αφορά στην αστυνομική βία, ήταν αμείλικτη, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. «Δεν μιλώ για τις περιπτώσεις που δέχονται επίθεση και πρέπει να αντιδράσουν, εκεί θα υπάρξουν συλλήψεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response