Οι τροφές που αρρωσταίνουν πιο συχνά τους ανθρώπους: Γιατί βρίσκονται στη μαύρη λίστα

Κοινοποίηση:
872183d15ae98495ae9b254b49cd88df_XL

Τρώμε καθημερινά πολλά τρόφιμα που φαίνονται αθώα, αλλά μακροπρόθεσμα επιβαρύνουν την υγεία μας. Δεν προκαλούν άμεσα συμπτώματα, όμως υπονομεύουν τα εσωτερικά μας όργανα, αυξάνουν την κόπωση και επιταχύνουν τη γήρανση. Η διατροφολόγος Τζέσικα Φελίπε εντόπισε πέντε «επικίνδυνες» τροφές που είναι καλύτερο να περιορίζονται ή να αποφεύγονται εντελώς.

1. Στιγμιαία νουντλς

Προβληματικά συστατικά: Υπερβολικό νάτριο, συντηρητικά, φοινικέλαιο, MSG
Κίνδυνοι: Υπερφόρτωση νεφρών, αύξηση αρτηριακής πίεσης, ψευδής αίσθηση πληρότητας
Συμβουλή: Αντικαταστήστε με πλιγούρι ολικής αλέσεως ή φαγόπυρο με λαχανικά για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

2. Λουκάνικα και χοτ ντογκ

Προβληματικά συστατικά: Επεξεργασμένα κρέατα, νιτρώδη, αλάτι, λιπαρά
Κίνδυνοι: Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου και καρδιακών παθήσεων

Συμβουλή: Επιλέξτε ψητό κοτόπουλο, γαλοπούλα ή σπιτικό ψητό βοδινό χωρίς πρόσθετα.

3. Χάμπουργκερ

Προβληματικά συστατικά: Τρανς λιπαρά, επεξεργασμένα ενισχυτικά γεύσης, λευκό ψωμί
Κίνδυνοι: Παχυσαρκία, διαβήτης, μειωμένος μεταβολισμός γλυκόζης
Συμβουλή: Φτιάξτε σπιτικά χάμπουργκερ με ψωμάκι ολικής αλέσεως, λαχανικά και άπαχο κρέας.

4. Ψητό ή καμένο κρέας

Προβληματικά συστατικά: Πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (ΠΑΥ)

Κίνδυνοι: Βλάβη στο ήπαρ και τα γαστρεντερικά κύτταρα, καρκινογόνοι παράγοντες
Συμβουλή: Ψήστε στο φούρνο ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικές σχάρες για να αποφύγετε το κάψιμο.

5. Ανθρακούχα ποτά

Προβληματικά συστατικά: Ζάχαρη, φωσφορικό οξύ
Κίνδυνοι: Παχυσαρκία, τερηδόνα, μεταβολικές διαταραχές, διαταραχή της εντερικής μικροχλωρίδας
Συμβουλή: Αντικαταστήστε με νερό, σπιτικά ροφήματα φρούτων ή τσάι χωρίς ζάχαρη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response