Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί έδωσε δίκιο απόψε στον πρόεδρο των… ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ειρωνευόμενος την απόφασή του να επιβάλει στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ τέλη ύψους 20% επί της αξίας των εμπορευμάτων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος «έχει απόλυτο δίκιο. Όποιος εγγυάται την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να αποζημιώνεται για αυτήν την υπηρεσία», έγραψε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
«Το Ιράν ανέκαθεν ήταν ο φύλακας των Στενών και θα παραμείνει για πάντα. Το 20% είναι προφανώς υπερβολικό. Εμείς θα είμαστε δίκαιοι», πρόσθεσε ο Αραγτσί.






Στη μυθολογια λεει, ηταν ενας κακος γιγαντας, που οποιον περνουσε απο εκει αν ηταν ψηλος του εκοβε τα ποδια, κι αν ηταν κοντοσ τα τραγουσε και τα ξεπατωνε. Περασε μετα απο εκει καποιος και τον καθαρισε. Το παραδειγμα, για το νταβαντζηλικι των διοδιων στα στενα. Να προσεχει ο περσης μηπως δεν προλαβει να κανει εκπτωση στα διοδια, αλλα παει επισκεψη στον αγιατολαχ.