Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν συναντάται στην Μόσχα με τον Β.Πούτιν

Κοινοποίηση:
tora

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν φέρεται να βρίσκονταν στο κυβερνητικό αεροσκάφος που εκτάκτως πέταξε  χθες το βράδυ στην Μόσχα, με σκοπό να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Β.Πούτιν.

Η συνάντηση αυτή λαμβάνει χώρα υπό απόλυτη μυστικότητα και πηγές από το Ιράν αναφέρουν πως ο πρόεδρος Πεζεσκιάν θα ζητήσει από τον Β.Πούτιν να συμπαραταχθεί με την χώρα του εάν δεχτεί αμερικανική επίθεση.

Ο Πεζεσκιάν έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει αμυντική συνδρομή από την Ρωσία καθώς έχουν υπογράψει σχετική συμφωνία 20ετούς διάρκειας, μόλις πριν μία εβδομάδα!

Συγκεκριμένα υπέγραψαν 20ετή συνθήκη στρατηγικής εταιρικής σχέσης και η Μόσχα δεν θα υπέγραφε τέτοιου είδους συμφωνία εάν θεωρούσε πως δεν έχει το σκοπό και την θέληση να υπερασπιστεί το Ιράν.

Άλλωστε λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας των δύο χωρών, η Ρωσία μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στο Ιράν.

Οι προβλέψεις για μία αμερικανική επίθεση στο Ιράν πληθαίνουν διαρκώς ενώ και η κίνηση των Αμερικανών να αποστείλουν ομάδες της Delta Force στο γειτονικό Αζερμπαϊτζάν, δείχνει ότι στην Ουάσινγκτον έχουν πάρει την απόφαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response