O Θεός να μας λυπηθεί: Έρχεται παράταση της καραντίνας ως τον… ;

Κοινοποίηση:
koronoios-diefthindria-axepa-3

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας δήλωσε σήμερα στην ενημέρωση των συντακτών, πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεκτείνει τα οικονομικά μέτρα για Μάιο και Ιούνιο, κάτι που δείχνει πως υπάρχει στο τραπέζι πιθανή επέκταση της καραντίνας!

Κανείς δεν ξέρει πραγματικά αν θα υπάρξει μερική άρση των περιοριστικών μέτρων καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας τις επόμενες ημέρες.

 

Σε εφαρμογή τίθενται όλα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που αποφασίστηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, όπως τόνισε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα παρατείνονται προθεσμίες και διευρύνονται οι δικαιούχοι, ώστε να καλυφθούν ακόμη περισσότεροι.

Ανάμεσα στα άλλα:

– Παρατείνεται έως τις 21 Απριλίου, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο μηχανισμό της επιστρεπτέας προκαταβολής, (αρχικού ύψους 1 δισ. ευρώ) των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, ενώ εντάσσονται στους δικαιούχους οι επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών που δεν απασχολούν εργαζόμενους.

– Απαλλάσσονται από δασμούς και Φ.Π.Α., τα προϊόντα που εισάγονται για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού για το 2020.

– Επεκτείνεται η έκπτωση κατά 40% του ενοικίου της επαγγελματικής στέγης και στους πληττόμενους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων. Επιπλέον, το μέτρο αφορά και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές, εφόσον η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή.

– Επεκτείνεται και στα νομικά πρόσωπα η δυνατότητα αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων, εφόσον είναι ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνονται σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται και εισπράττουν μειωμένο, κατά 40%, ενοίκιο.

– Δίνεται δυνατότητα μέχρι και τις 24 Απριλίου σε επιχειρήσεις, που είχαν δηλώσει κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που δεν ανταποκρίνονταν στην κυριότερη δραστηριότητά τους, να προβούν σε αναδρομική τροποποίηση με την προϋπόθεση ότι ο νέος κύριος Κωδικός ήταν δηλωμένος ως δευτερεύων.

– Παρέχεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν υποκατάστημα η δραστηριότητα των οποίων έχει ανασταλεί, να συμπεριληφθούν τόσο στο σχήμα αποζημίωσης ειδικού σκοπού των εργαζομένων, όσο και στο δικαίωμα έκπτωσης 40% επί του μισθώματος του υποκαταστήματος, ανεξάρτητα από τον Κωδικό της κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας της επιχείρησης.

– Συμπεριλαμβάνονται στους πληττόμενους κλάδους και θα λάβουν όλα τα σχετικά ευεργετήματα, καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων και αεροδρομίων, όπως και καταστήματα λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

– Ξεκινά από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ σε πάνω από 800.000 δικαιούχους. Όσοι εργαζόμενοι είτε δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση είτε οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορούν να την υποβάλουν, έως και τα τέλη Απριλίου.

– Μέσα στην Μ. Εβδομάδα οι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων – έως πέντε εργαζόμενους – που έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση του κορωνοϊού και είναι δικαιούχοι της έκτακτης αποζημίωσης των 800 ευρώ θα πρέπει να καταχωρήσουν το αίτημά τους στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport.

– Από την Μ. Τετάρτη επίσης καταβάλλεται στους επιστημονικούς κλάδους η προκαταβολή των 400 ευρώ για το πρόγραμμα κατάρτισης, ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

– Την Μεγάλη Τετάρτη, καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα, από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε η έκτακτη ενίσχυση σε 113.780 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, καθώς και σε όσους υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

– Την Μ. Πέμπτη θα καταβληθούν από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, αναδρομικά ποσά, που αφορούν μερίσματα του πρώτου τριμήνου, συνολικού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, σε σχεδόν 4.000 νέους μερισματούχους, που η αίτησή τους υποβλήθηκε έως και τις 31 Ιανουαρίου 2020.

– Ξεκινά μέσα στη Μ. Εβδομάδα η υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις προς τις τράπεζες για την πληρωμή από το Κράτος των τόκων των ενήμερων δανείων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

– Παρατείνεται έως τις 24 Απριλίου η προθεσμία καταβολής οφειλών, που έληξαν στις 31 Μαρτίου για όσους συμπληρώνουν φέτος το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους, καθώς και για όσους παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω. Επίσης, παρατείνεται έως τις 21 Απριλίου η προθεσμία καταβολής, με δικαίωμα έκπτωσης 25%, των οφειλών των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Μέτρα και για τους ανέργους

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των ανέργων δρομολογείται σειρά προγραμμάτων. Ειδικότερα:

– Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.

– Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.

– Ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

 1. Μην τολμήσουν οι φασιστες να εξειδικευσουν τον φασισμό τους ανήκω στις ευπσθεις ομάδες είμαι υπεύθυνος για τον εαυτο μου και τους συμπολιτες μου δεν αντέχω άλλο η ελευθερια είναι το υπέρτατο αγσθο είμαι φυλακή και όπως
  αντιλαμβάνομαι οι καθηγηταδες ολο δεν ξέρουν αλλά θα αξιολογησουν τα στοιχεια (μηοως αξιολογουν ποια φαρμακευτική θα τους τα σκάσει καλυτερα).
  Οι κυβερνόντες φασίστες με την πειθω των προστιμων προσπαθουν την ανεπσρκεια και τις ελλείψεις να τα βαπτισουν ικανότητα και παροχη.

 2. Με συνχωρειτε αν παραταθει καντε το εξης βγαινετε οπου θελετε παρτε τα προστιμα και καντε ενσταση και καντε τους μυνησεις οτι σας κατατρεφουνε την υγεια σας και την εργασια σας και ζητηστε τους χρηματα ως αποζημιωση και στο χαρδαλια και στο τσιορδα και κυνηγηστε τους
  πειτε τους εσεις βαλατε τους νομους εμας μας καταστραφηκε η ζωη μας θελουμε αποζημιωση για την υλικη καταστροφη της ζωης μας γιατι δεν το κανετε
  αυτοι σας καταστρεφουνε την ζωη και εσεις θα μεινετε με σταυρωμενα τα χερια οχι εχετε το απολυτο δικαιωμα να αντιδρασετε πηγαινετε σε εναν φιλο η συγγενη δικηγορο οι περισσοτεροι ελληνες εχουνε εστω εναν δικηγορο στην οικογενεια η εστω εναν φιλο δικηγορο που εμπιστευεστε που δεν θα σας παρει λεφτα για την μυνηση και κυνηγηστε το και πειτε στο δικηγορο φιλο η συγγενη οτι παρουμε απο την αποζημιωση μισα μισα και θα δειτε ποσο θα σας βοηθησει και αν μαζευτειτε εκατομμυρια γιατι τα προστιμα που εχουνε βαλει ειναι χιλιαδες , ολοι εσεις λοιπον με τα προστιμα να πατε σε δικηγορο και να τους κανετε μυνηση και να ζητατε χρηματα για προσωπικη καταπατηση των προσωπικων σας ελευθεριων
  καντε το , και κυνηγηστε τους ολοι μαζι

 3. Ωχ τι μπιπ θα ακούσουμε πάλι. Επειδή είστε πολύ καλοί θα σας μπιπ και άλλο και με άλλα χουντομέτρα.

 4. Θελουμε κουρεμα ρε καραγκιοζηδες, με το ζορι δηλαδη να μας κουρεψει κανενας γιδοβοσκος;

 5. Και μετα απο ολο αυτο θα βγούμε στους δρόμους και θα νομίζουμε πως ξαφνικά βρεθήκαμε στην Καμπουλ. Εχουν να φέρουν λαθρο, ουουου, δεν θα προλαβαίνουμε να τους μετράμε. Ξαφνικά θα γίνουμε μειοψηφια μεσα στην ιδια μας την χώρα. Σε καθε γειτονιά και ενα χοτ σποτ. Τελικα ομΚουλης απεδειχθει χειρότερος και απο τον Τσίπρα. Εκείνος τουλάχιστον το εκανε μπροστά στα ματια μας, αλλο θεμα τωρα αν εμεις δεν αντιδράσαμε οπως επρεπε και οταν επρεπε. Αυτος ομως το κανει ύπουλα και πρόστυχα, εκμεταλλευόμενος τον εγκλεισμό μας στο σπιτι. Ειναι αισχρο αυτο που κανει.

 6. ΔΙΚΤΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ…………ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΥΣΟΥΖΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΙ…….

 7. Μέχρι 27 Απριλίου εγώ θα κάνω υπομονή,δεν θα μας δουλεύουν,δεν το κατάλαβα ας μας πουν την αλήθεια πόσο θα πάει και στην τελική αυτοί που μας λένε τι να κάνουμε αμφιβάλω εάν τηρούν τα μέτρα.Η συνέντευξη Χαρδαλιά στην Ξάνθη σε μια μικρή αίθουσα με πολλά άτομα την ξεχνάμε;

  1. κατσε να σφίξουν οι ζέστες κι θαρρώ θα γίνει μαζικό ντου !! εμ πόσο να κάτσεις σπίτι οταν εξω εχει ημερες όμορφες ???

 8. Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ από ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν κανέναν εργαζόμενο; Γιατί αυτή η ομάδα επιχειρηματιών που έχει πληγεί βάναυσα από τα μέτρα της καραντίνας, δεν αναφέρονται πουθενά;

 9. Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ από ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν κανέναν εργαζόμενο; Γιατί αυτή η ομάδα επιχειρηματιών που έχει πληγεί βάναυσα από τα μέτρα της καραντίνας, δεν αναφέρονται πουθενά;

Leave a Response