Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πόλη Ντράμμεν της Νορβηγίας, όπου μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, καταστρέφοντας μέχρι στιγμής περισσότερες από 50 κατοικίες.
Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε την περιοχή, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση της περιοχής, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα, καθώς υπήρχε κίνδυνος εκρήξεων και έκθεσης σε τοξικό καπνό.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 60 πυροσβέστες, οχήματα και ελικόπτερα, ενώ έχει επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση πτήσεων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης drones.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή αγνοούμενους. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.
Norvège : La situation est critique dans la ville de Drammen, où des dizaines de maisons sont embrasées par le feu.
Les pompiers sont débordés indique le quotidien norvégien Dagbladethttps://t.co/JA0Ros7pJo pic.twitter.com/0gBFLOhL6f
— Franceat média (@Franceatpresso2) July 17, 2026
Ο δήμαρχος του Ντράμμεν χαρακτήρισε την κατάσταση ιδιαίτερα σοβαρή, σημειώνοντας ότι μεγάλος αριθμός κατοικιών έχει επηρεαστεί και πως οι τοπικές Αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Norway: Several row houses ablaze in Drammen https://t.co/KauQb9gQHO pic.twitter.com/NM1ec9M6Ls
— Nordic News (@Nordic_News) July 17, 2026





