MEΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΑΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ!

Κοινοποίηση:
ΧΑΜΑΣ

Κλιμάκωση σε όλα τα μέτωπα, ζήτησε σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχών Αλ Κάσαμ, ο Άμπου Ουμπάιντα, με αφορμή την συμπλήρωση 200 ημερών από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera, ο Άμπου Ουμπάιντα έπλεξε το εγκώμιο της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, στις 13 Απριλίου, λέγοντας ότι τα άμεσα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους «έθεσαν νέους κανόνες και προκάλεσαν σύγχυση στον εχθρό και σε εκείνους που βρίσκονται πίσω του».

Ο εκπρόσωπος ζήτησε επίσης την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη και την Ιορδανία, χαρακτηρίζοντάς την «ένα από τα σημαντικότερα αραβικά μέτωπα».

Η Ιορδανία, που βρίσκεται ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ, αναχαίτισε και κατέρριψε δεκάδες ιρανικούς δρόνους καθώς έμπαιναν στον εναέριο χώρο της και κατευθύνονταν στο Ισραήλ, ανέφεραν δύο πηγές περιφερειακών υπηρεσιών ασφαλείας στις 13 Απριλίου.

«Καλούμε τον ιορδανικό λαό να εντείνει τις ενέργειές του και να υψώσει τη φωνή του», πρόσθεσε ο Άμπου Ουμπάιντα.

Στις συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες, η Χαμάς, εμμένει στα αιτήματά της, δηλαδή τον τερματισμό της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ, την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την επιστροφή των εκτοπισμένων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και την άρση του αποκλεισμού του θύλακα, συνέχισε ο εκπρόσωπος. «Η κυβέρνηση του κατακτητή καθυστερεί την επίτευξη συμφωνίας για την ανταλλαγή ομήρων και προσπαθεί να παρεμποδίσει τις προσπάθειες των μεσολαβητών για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», υποστήριξε.

Το Κατάρ και η Αίγυπτος προσπαθούν να μεσολαβήσουν για την κατάπαυση του πυρός. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ είπε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει «να επιδείξουν σοβαρότητα» ώστε να επιτύχουν αυτές οι προσπάθειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. Ισραηλ το μιασμα της ανθρωποτητας καλα τους εκανε ο αλλος ηξερε γιατι και αυτος εβραιος ηταν

 2. Αυτός ο ηγέτης της ΧΑΜΑΣ που είπαμε ότι βρίσκεται?
  Άραγε παραθερίζει σε κανένα ξενοδοχείο στο ΚΑΤΑΡ? ή στα ΗΑΕ?
  Άραγε ζει πλουσιοπάροχα απολαμβάνοντας τα χρήματα της οργάνωσης παρέα με γυναίκες?

  Ενώ οι άλλοι που τους ονομάζει μαχητές σκοτώνονται για μια θέση στον παράδεισο?

  Συνεχίστε έτσι καλά το πάτε εκεί στην παλαιστίνη

  Δεν σας έφταναν τα άκρως απαράδεκτα πράγματα που κάνατε στην επίθεση σας στο ισραηλ

  Που βιάσατε/βασανίσατε/ακρωτηριάσατε/κάψατε/σκοτώσατε/αποκεφαλίσατε και βεβηλώσατε νεκρά πτώματα γυναικών/παιδιών/βρεφών που τα κάνατε γύρο του θριάμβου στην Γάζα και στον Λίβανο

  Τώρα όμως που το ισραήλ κοντεύει να ισοπεδώσει την Γάζα και τον Λίβανο που κατά την άποψη μου δεν πρέπει να αφήσει καμία πόλη και κανένα κτίριο

  Έχετε αρχίσει να κλαίτε και να ζητάτε να σας λυπηθούν?

  Ποιοι? που ακόμα και οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι όπως είναι στην ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ή στα ΗΑΕ ή στο ΚΑΤΑΡ ή στην ΑΙΓΥΠΤΟ ή στην ΙΟΡΔΑΝΙΑ ούτε σας θέλουν ούτε ανοίγουν τα σύνορα για εσάς ώστε να σωθούν οι αθώοι (γυναίκες/παιδιά)

  Δυστυχώς ο δρόμος που επιλέξατε της βίας έφερε την βία στο κατώφλι των σπιτιών σας και σε αυτό οι ένοχοι είστε εσείς με τις επιλογές που κάνατε.

  Κάποτε ίσως καταλάβετε τι κάνατε ελπίζω να μην είναι αργά…

Comments are closed.