«Κυνηγοί φαντασμάτων» πάνω από την Κύπρο

Κοινοποίηση:
hayalet

Νέα εστία συμβολικής αντιπαράθεσης στους αιθέρες της Κύπρου προβάλλει η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, κάνοντας λόγο για «πόλεμο διακριτικών» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων πιλότων μαχητικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πιλότοι της 337 Μοίρας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας χρησιμοποιούν έμβλημα με την ονομασία «Ghosts Over Cyprus» («Φαντάσματα πάνω από την Κύπρο»), ενώ Τούρκοι πιλότοι F-16 που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου εμφανίστηκαν με νέο διακριτικό «Ghost Hunter» («Κυνηγός Φαντασμάτων»).

Το τουρκικό έμβλημα απεικονίζει χάρτη της Κύπρου, τις σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, δύο λύκους και τα συνθήματα «Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ» και «82 Λευκωσία», παραπέμποντας στο εθνικιστικό αφήγημα περί «82ης επαρχίας» της Τουρκίας.

Η Μιλλιέτ συνδέει τη συγκεκριμένη εξέλιξη με τις συζητήσεις για ενίσχυση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο και με τις τουρκικές πρωτοβουλίες γύρω από τη «Γαλάζια Πατρίδα», υποστηρίζοντας ότι η ένταση αποτυπώνεται πλέον ακόμη και στα διακριτικά των πιλότων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response