Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κόνιτσας, όταν αναφέρθηκε σοβαρός τραυματισμός γυναίκας κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή της Ιεράς Μονής Στομίου.
Η περιοχή, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και τους προσκυνητές, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας επικίνδυνης διάσωσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα τραυματίστηκε ενώ περιηγούνταν στα μονοπάτια γύρω από τη Μονή, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οι πυροσβέστες, σε συνδυασμό με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, έσπευσαν στην περιοχή για να παρέχουν πρώτες βοήθειες και να διασώσουν την πεζοπόρο, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε ιατρική φροντίδα και ενδεχομένως να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.