Κατέρρευσε καλώδιο τελεφερίκ στη Ρωσία – Τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο βουνό εν μέσω ψύχους

Κοινοποίηση:
b3c9bf43-screenshot-262

Απίστευτη τραγωδία με νεκρούς τουρίστες στη Ρωσία, όταν τελεφερίκ-«φάντασμα» από τη σοβιετική εποχή κατέρρευσε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων.

Στο όρος Ελμπρούς, σε υψόμετρο σχεδόν 3.700 μέτρων, ένα παμπάλαιο τελεφερίκ του 1970 – που υποτίθεται είχε τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω συντήρησης – πήρε μαζί του τρεις ψυχές και τραυμάτισε άλλους εννέα, όταν έσπασε το κεντρικό καλώδιο και οι καρέκλες συνετρίβησαν πάνω σε βράχια.

37 άτομα επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή. Το χάος που ακολούθησε ήταν ανείπωτο. Τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο βουνό, χωρίς εξοπλισμό, και πέρασαν τη νύχτα μέσα στο κρύο, σε πρόχειρα καταφύγια. Ο απόλυτος εφιάλτης.

Και ενώ τα ερωτήματα για το πώς και γιατί λειτουργούσε το σύστημα παρά την απαγόρευση πληθαίνουν, οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ήδη συνελήφθησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο επικεφαλής τεχνικός της εταιρείας MKD Elbrus, η οποία διαχειριζόταν το τελεφερίκ – ένα «κουφάρι» περασμένων δεκαετιών που κάποιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε ποινική έρευνα για παραβίαση των κανόνων ασφάλειας, αλλά για τους νεκρούς είναι ήδη αργά. Άλλη μία «τουριστική εμπειρία» που μετατράπηκε σε πρωτοσέλιδο φρίκης, επειδή κάποιοι θεώρησαν πιο σημαντικό το κέρδος από την ανθρώπινη ζωή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response