Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στα Χανιά κατά τη διάρκεια αποκριάτικων εκδηλώσεων, όταν τρία παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 ετών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με χημικά εγκαύματα στα μάτια, έπειτα από χρήση σπρέι αφρού.
Η κατάσταση μίας 15χρονης κρίνεται πιο επιβαρυμένη, καθώς διαγνώστηκε με στικτή κερατίτιδα και παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, οι αφροί που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες εκδηλώσεις μπορούν, σε περίπτωση άμεσης επαφής με τα μάτια, να προκαλέσουν έντονο ερεθισμό ή ακόμη και βλάβες στον κερατοειδή.
Οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας των παιδιών, σημειώνοντας ότι υπάρχει βελτίωση, ενώ τονίζουν πως ανάλογα περιστατικά δεν είχαν καταγραφεί στο παρελθόν στην περιοχή.
Μετά το συμβάν, η οργανωτική επιτροπή του Κισσαμίτικου Καρναβαλιού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πλήρη απαγόρευση των συγκεκριμένων προϊόντων τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.
Την ίδια ώρα, η μητέρα της 15χρονης ζητά αυστηρότερους ελέγχους και σαφέστερη σήμανση στα αποκριάτικα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία των παιδιών πρέπει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, ιδιαίτερα σε εκδηλώσεις που απευθύνονται σε οικογένειες και ανηλίκους.






