Καιρός: «Κλείδωσε» η κακοκαιρία της Τσικνοπέμπτης – Δύσκολο το ψήσιμο σε εξωτερικούς χώρους

Κοινοποίηση:
f39f5de5-tsiknopempti

Η Τσικνοπέμπτη φέρνει έντονη αστάθεια στον καιρό σε όλη τη χώρα, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τις καιρικές συνθήκες, δυσχεραίνοντας τα παραδοσιακά ψήσιματα και τις εξωτερικές εκδηλώσεις.

Στην Αττική, οι πρωινές ώρες θα χαρακτηρίζονται από νεφώσεις και τοπικές βροχές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται προσωρινή βελτίωση του καιρού κατά το μεσημέρι, που θα επιτρέψει το ψήσιμο σε εξωτερικούς χώρους. Η αστάθεια θα επιστρέψει από το απόγευμα με νέα κύματα βροχών και καταιγίδων, επιδεινώνοντας τις συνθήκες.

Στη Δυτική Ελλάδα, μετά το πρωί της Τσικνοπέμπτης, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αντίθετα, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται βελτίωση με ηλιοφάνεια μέχρι το απόγευμα και το βράδυ, προσφέροντας κάποια ανάπαυλα από τα φαινόμενα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Τσικνοπέμπτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους, που αναμένεται να είναι πιο έντονες το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα το βράδυ στα δυτικά και τη δυτική Κρήτη. Από το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, διατηρούμενη σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή, ενισχύοντας την αίσθηση ζέστης παρά τη μεταβλητότητα του καιρού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response