Ιράν: Μέλος των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στο Μαλεκσαχί

Κοινοποίηση:
iran

Συγκρούσεις με θύματα καταγράφονται στο Μαλεκσαχί, μια μικρή κομητεία στο δυτικό Ιράν, καθώς το κύμα διαμαρτυριών κατά του αυξανόμενου κόστους ζωής συνεχίζει για έβδομη ημέρα.

Ένα μέλος του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την αποκατάσταση της τάξης, ενώ νωρίτερα αναφέρθηκε και ο θάνατος ενός ακόμη μέλους των δυνάμεων ασφαλείας, που τραυματίστηκε από μαχαίρι και πυρά.

Σύμφωνα με ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων, οι ταραχές ξέσπασαν όταν ομάδες διαδηλωτών, σε μεγάλο ποσοστό Κούρδων, επιχείρησαν να εισέλθουν σε τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το Μαλεκσαχί, με πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας περιοχής που πλήττεται από έντονη κοινωνική αναταραχή.

Οι αρχές τονίζουν ότι τα θύματα ήταν υπερασπιστές της ασφάλειας της χώρας, ενώ οι συγκρούσεις καταδεικνύουν την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, με το κύμα διαμαρτυριών να μην εμφανίζει σημάδια αποκλιμάκωσης. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς οι τοπικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την επιθετικότητα των διαδηλωτών και να αποτρέψουν περαιτέρω αιματοχυσία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response