Την προσοχή των πολιτών για τον ιό του Δυτικού Νείλου εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς η μετάδοση του ιού αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στον Σεπτέμβριο.
Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της κυκλοφορίας του ιού, ενώ στη λίστα των περιοχών όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα προστίθενται νέοι Δήμοι του Λεκανοπεδίου. Οι καιρικές συνθήκες διατηρούν αυξημένη τη δραστηριότητα των κουνουπιών, γεγονός που ενισχύει την ανάγκη για αυξημένη προσοχή.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι η πρόληψη και η απομάκρυνση των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών αποτελούν βασικά μέτρα προστασίας. Συνιστά τη χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών, την τοποθέτηση σητών σε παράθυρα και πόρτες και την απομάκρυνση στάσιμου νερού από γλάστρες, δοχεία και υδρορροές.
Παράλληλα, προτείνεται η χρήση κλιματιστικών ή ανεμιστήρων και η επιλογή ρούχων που καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όταν αυξάνεται η δραστηριότητα των κουνουπιών.






