Κατάσταση συναγερμού επικρατεί στην Ηλεία καθώς ο ποταμός Αλφειός έχει υπερχειλίσει επικίνδυνα, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Η περιοχή των Καλυβακίων δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, ενώ ανησυχία προκαλεί και η κατάσταση κάτω από το φράγμα του ποταμού. Από την Πέμπτη τα προβλήματα ήταν ορατά στην περιοχή της Παπαδούς, όπου ο ποταμός Αλφειός είχε ήδη εισβάλει σε καλλιεργημένες εκτάσεις.
Η κατάσταση όμως επιδεινώθηκε δραματικά τη νύχτα, όταν τεράστιες ποσότητες νερού κατέβηκαν από την Αρκαδία, όπου βρίσκονται οι πηγές του ποταμού. Σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών από τα Μακρίσια και τα Καλυβάκια, η στάθμη του Αλφειού ήταν σχετικά χαμηλή τις πρωινές ώρες. Μέσα σε ελάχιστες ώρες όμως, το νερό ανέβηκε απότομα, με αποτέλεσμα να κατακλυστούν οι καλλιέργειες πίσω από τα αναχώματα. Πορτοκαλεώνες και αμπέλια σταφίδας βρέθηκαν κάτω από το νερό, ακόμα και σε σημεία μακριά από την όχθη του ποταμού.
Οι αγρότες της περιοχής εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η κατάσταση. Η απότομη άνοδος της στάθμης του ποταμού μέσα σε λίγες ώρες, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, προκαλεί φόβους για τις επιπτώσεις των αναμενόμενων βροχοπτώσεων του Σαββατοκύριακου. Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη κρίσιμη κατάσταση στην Ηλεία. Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στην περιοχή του φράγματος. Τα φερτά υλικά που μεταφέρει ο ποταμός δημιουργούν εμπόδια στην ομαλή ροή των υδάτων, ενώ οι υπερχειλιστές λειτουργούν ως μοναδική διέξοδος για τον τεράστιο όγκο νερού που καταφθάνει από τα ανάντη.






