Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία θα παρουσιαστούν μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Ουάσινγκτον.
Ο Τραμπ χαρακτήρισε την αμερικανική πρωτεύουσα «μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο» και τόνισε την ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αποκατάσταση της ασφάλειας.
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφέρει από τις 6 Αυγούστου ότι ενδέχεται να ενεργοποιηθεί η Εθνοφρουρά για να ενισχύσει την αστυνόμευση στους δρόμους της Ουάσινγκτον, ενέργεια που έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη εγκληματικότητα στην πόλη που φιλοξενεί την έδρα της αμερικανικής κυβέρνησης.