H Δύση στέλνει ελαττωματικά όπλα στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ενώ όλοι, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ουκρανία και βεβαίως η Ρωσία προετοιμάζονται… για την αντεπίθεση του Ουκρανικού στρατού, τέλη Απριλίου ή αρχές Μαίου 2023 που θα είναι σε πολλά μέτωπα για να αποσπάσουν την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων, ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος γνωρίζει ότι εάν αποτύχει… τελείωσε.
Ο αναπληρωτής αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk υποστηρίζει ότι σε περίπτωση αντεπίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα επιτεθούν σε διάφορες κατευθύνσεις, στο Μπερντιάνσκ και τη Μελιτόπολη και σίγουρα την Zaporizhia…
O Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together with Russia, εξέφρασε τη γνώμη ότι η αναμενόμενη αντεπίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου στην περιοχή Zaporozhye θα πραγματοποιηθεί «όχι μόνο από ξηρά, αλλά και από το νερό».
Πιστεύει ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στο τμήμα της περιοχής που ελέγχεται από την Ουκρανία «επιβεβαιώνει έμμεσα» την προετοιμασία του ουκρανικού στρατού για μια επίθεση.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση τον Απρίλιο ή τον Μάιο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ενδέχεται να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τανκς Leopard 2 που έλαβε πρόσφατα σε μια πιθανή αντεπίθεση.
Η άφιξη του εξοπλισμού στην Ουκρανία πιθανότατα θέτει προϋποθέσεις για μια ουκρανική αντεπίθεση, αν και είναι πιθανή μια καθυστέρηση μεταξύ της άφιξης νέου εξοπλισμού και στην ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει τα οπλικά συστήματα για αντεπίθεση.

Και ενώ η αντεπίθεση αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει μεταξύ άλλων και στο Bakhmut όπου ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία, έχει χάσει πάνω από 11.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.
Οι Wagner προελαύνουν, ωστόσο και ο μισθοφορικός στρατός έχει απώλειες αφού πάντα ο επιτιθέμενος βρίσκεται σε μειονεκτική θέση έναντι του αμυνόμενου.

Η Ουκρανία απογοητευμένη από τα ελαττωματικά όπλα της Δύσης

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την παραλαβή ενός μη λειτουργικού συστήματος αεράμυνας από μια ευρωπαϊκή χώρα.
Ο Ουκρανός ηγέτης αποκάλυψε ότι το σύστημα αεράμυνας δυσλειτουργούσε επανειλημμένα και «έπρεπε να αλλάζει ξανά και ξανά».
Ωστόσο, απέφυγε να αποκαλύψει το όνομα της ευρωπαϊκής χώρας που παρείχε το σύστημα.
Επιπλέον, ο Zelensky αναγνώρισε ότι η Ουκρανία δεν έχει ακόμη μπορέσει να αναπτύξει τα αμερικανικά Patriots.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον Δεκέμβριο του 2022 ότι η Ουκρανία θα λάβει σύντομα τα συστήματα αεράμυνας Patriot.
Ο Zelensky ανέφερε ότι η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον 20 συστήματα Patriot για να αμυνθεί από πιθανές πυραυλικές επιθέσεις από τη Ρωσία.
Ωστόσο, αναγνώρισε επίσης ότι αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό, δεδομένου ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ «τόσο πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους» αλλά και υπερηχητικούς που δεν μπορούν να αναχαιτιστούν.

Φόβοι Ουγγαρίας για πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ μετά την ένταξη της Φινλανδίας

Τους φόβους που επικρατούν στην Ουγγαρία ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εκφράζει η αντιπρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου, Dora Duro.
Σε δηλώσεις της στη ρωσική εφημερίδα Izvestia, η Duro υποστηρίζει ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα αυξήσει την πιθανότητα κλιμάκωσης και τον κίνδυνο μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας.

Συνελήφθη ο ανταποκριτής της WSJ, Evan Gershkovich για κατασκοπεία

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου Evan Gershkovich, ανταποκριτή της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal με την κατηγορία της κατασκοπίας προχώρησε η FSB, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλεια της Ρωσίας.
Όπως αναφέρεται η σύλληψη του έγινε στη ρωσική πόλη Yekaterinburg.
Ο Gershkovich κατηγορείται ότι συνέλεγε πληροφορίες που αποτελούσαν κρατικό μυστικό, σχετικά με τις δραστηριότητες μιας από τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: