Σκηνές έντονης φόρτισης εκτυλίχθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας, κατά την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία της 43χρονης Δώρας Ναστούλη, που συγκλόνισε το Αγρίνιο τον Νοέμβριο του 2024. Η μητέρα του θύματος, αντικρίζοντας για πρώτη φορά τον κατηγορούμενο, δεν άντεξε και ξέσπασε, ζητώντας απαντήσεις για τον φόνο της κόρης της.
Η παρουσία της στο δικαστήριο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, καθώς η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε ανήμερα των γενεθλίων της Δώρας. Με τρεμάμενη φωνή και εμφανή κατάρρευση, επανέλαβε ξανά και ξανά το ερώτημα που στοιχειώνει την οικογένεια: γιατί αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού της.
Η Δώρα Ναστούλη, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην σύντροφός της την πυροβόλησε, αδυνατώντας να αποδεχθεί τον οριστικό τερματισμό της σχέσης τους.
Η υπόθεση αποκαλύπτει ένα μακρύ ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρενοχλούσε και να απειλούσε τη Δώρα, παραβιάζοντας επανειλημμένα τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί έπειτα από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Παρά την αφαίρεση των όπλων του και την απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας, συνέχισε – σύμφωνα με τη δικογραφία – να την καταδιώκει.
Μετά τη δολοφονία, ο 30χρονος εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές ύστερα από διαπραγμάτευση που διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά. Σε κατάσταση ακραίας ψυχικής έντασης, ζητούσε από τον αστυνομικό διαπραγματευτή να τον σκοτώσει, ενώ απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του. Τελικά πείστηκε να παραδώσει το όπλο και συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή του δεκάδες φυσίγγια και μαχαίρι.
Η δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, με καταθέσεις μαρτύρων και περαιτέρω εξέταση των στοιχείων της υπόθεσης.






