Γερμανορωσικός «πόλεμος» και στο διάστημα – «Η Μόσχα εμποδίζει τους δορυφόρους μας» λέει το Βερολίνο

Κοινοποίηση:
w07-132846w23203055satellitenew

Καμπανάκι κινδύνου για τις δραστηριότητες της Ρωσίας στο διάστημα κρούει η Γερμανία. Συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δεν έκρυψε τις  ανησυχίες του την Πέμπτη (25/9) για δύο ρωσικούς δορυφόρους που παρακολουθούν τους δορυφόρους Intelsat που χρησιμοποιούνται από τις γερμανικές δυνάμεις και άλλους. 

«Η Ρωσία και η Κίνα έχουν επεκτείνει τις δυνατότητές τους για πόλεμο στο διάστημα ραγδαία τα τελευταία χρόνια: Μπορούν να διαταράξουν τις λειτουργίες των δορυφόρων, να τους τυφλώσουν, να τους χειραγωγήσουν ή να τους καταστρέψουν κινητικά», δήλωσε σε διαστημικό συνέδριο στο Βερολίνο.

Ο Πιστόριους υπογράμμισε την ανάγκη για συνομιλίες σχετικά με την ανάπτυξη επιθετικών δυνατοτήτων στο διάστημα ως αποτρεπτικό μέσο, επισημαίνοντας τη χρήση από τη Ρωσία δύο από τους δορυφόρους Luch Olymp για την παρακολούθηση των δορυφόρων Intelsat.

Όπως αναφέρουν ειδικοί οι δορυφόροι Olymp/Luch της Ρωσίας είναι διαβόητοι για τη δυνατότητά τους να προσεγγίσουν δορυφορικά μέσα του ΝΑΤΟ.

Κάτι σαν τους πορτοφολάδες της διαστημικής εποχής: δεν χρειάζεται να σας αγγίξουν, απλώς πλησιάστε αρκετά για να σας παρακολουθήσουν, να μπλοκάρουν ή να σας τυφλώσουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response