Φωτογράφος κατέγραψε το σπανιότερο θηλαστικό της Καλιφόρνια σε βίντεο

Κοινοποίηση:
spania-alepoy

Η κόκκινη αλεπού της Σιέρα Νεβάδα απειλείται με εξαφάνιση

Ένας φωτογράφος από την Καλιφόρνια κατέγραψε το σπανιότερο θηλαστικό της πολιτείας σε κάμερα, μετά από τρία χρόνια που προσπαθούσε να το εντοπίσει. Ο λόγος για την κόκκινη αλεπού της Σιέρα Νεβάδα.

Σε αντίθεση με τον συγγενή του στην ηπειρωτική χώρα, αυτό το υποείδος αλεπούς είναι σπάνιο, καθώς έχει μόνο 100 ζώα στην άγρια φύση και κινδυνεύει σοβαρά να εξαφανιστεί λόγω ενδογαμίας. Ζει ψηλά στα βουνά, διαχωρίζοντάς το ελαφρώς από τον πληθυσμό των πεδινών περιοχών.

Επειδή είναι ένα μοναχικό και μικρό ζώο που ζει σε υψόμετρο άνω των 1.8 χλμ, οι φωτογραφικές παγίδες – συσκευές που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή εικόνων ή βίντεο όταν ανιχνεύουν κίνηση – θα ήταν ένα βασικό εργαλείο για τον Ράντι Ρόμπινς για να μπορέσει να το εντοπίσει. Ωστόσο, το πού έπρεπε να τις τοποθετήσει ήταν μια δυσκολία και έτσι ερεύνησε τη συμπεριφορά του ζώου.

«Είμαστε μερικές γενιές μακριά από την εξαφάνιση αυτών των αλεπούδων λόγω ενδογαμίας και άλλων παρόμοιων φαινομένων, επειδή ο πληθυσμός τους είναι πολύ μικρός», δήλωσε ο Ρόμπινς στο Fox Weather. «Πιστεύω λοιπόν ότι είναι σημαντικό να διηγηθούμε την ιστορία τους και να την διαδώσουμε, για να ευαισθητοποίησουμε τους ανθρώπους, επειδή νοιάζονται και θέλουν να τις σώσουν».

Τον περασμένο χειμώνα, έβαλε μία από τις κάμερές του σε ένα βράχο στο Εθνικό Πάρκο Lassen Volcano, ένα από τα καταφύγια της αλεπούς, καθώς ο Ρόμπινς ήξερε ότι προτιμούσαν να περπατούν όταν υπήρχε χιόνι στο έδαφος.

Γνωρίζοντας ότι η κάμερά του θα θαφτεί από το χιόνι κατά τη διάρκεια του μακρύ χειμώνα, επέλεξε ένα υψηλό σημείο, πάτησε το κουμπί εγγραφής, κατέβηκε από το βουνό και περίμενε μέχρι τον Ιούνιο.

Στο βίντεο, η αλεπού μπαίνει στο κάδρο, μυρίζει το έδαφος, περπατά μέχρι την άκρη του φαραγγιού και κοιτάζει το απέραντο χιονισμένο τοπίο, μυρίζει τον αέρα, κάθεται στον ήλιο και τελικά εξαφανίζεται.

«Ήταν πραγματικά εκπληκτικό», είπε ο Ρόμπινς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response