Για την κατάσταση τη Μέση Ανατολή και τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω των συγκρούσεων μεταξύ ΗΠΑ–Ισραήλ και Ιράν, μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος. Όπως ανέφερε στο ΕΡΤnews, περίπου 1.500 Έλληνες έχουν αιτηθεί να επιστρέψουν στη χώρα μας.
Ο Γ. Λοβέρδος επισήμανε ότι γίνονται ορισμένες πτήσεις από το Ομάν, σε αντίθεση με το Κατάρ και το Ντουμπάι, όπου οι πτήσεις προς Ελλάδα δεν είναι δυνατές. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος.
«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος. Το πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία των πολιτών μας και θα δούμε πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε», δήλωσε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των χωρών στις οποίες βρίσκονται.







Ποσοι απ’αυτους ειναι εργαζομενοι εκαι και ποσοι μα@@κες Πασει θυσια να σωσουμε τους εργαζομενους
εκει και τι κανει , οπως δεν ενδιαφερονται καποιοι εδω για μενα αλλο τοσο δεν μ’ενδιαφερει εμενα για τους αλλους.
Κανενας δεν τους ειπε να πανε εκει , κλεβουν εδω πηγαν να κλεψουν και κει , αν μπορουν ας παρουν αεροστατο