Δολοφονία στο Αγρίνιο: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε από την Εισαγγελία ο δράστης

Κοινοποίηση:
dolofonia-aitoloakarnania

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από την Εισαγγελία Μεσολογγίου, ο 45χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του 50χρονου κοινοτάρχη Λιθοβουνίου στο Αγρίνιο.

Ο δράστης μεταφέρθηκε υπό αστυνομικό κλοιό, ενώ ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονται και στη Μακρυνεία μετά την δολοφονία, καθώς οι Αρχές φοβούνται τα αντίποινα.

Η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη μετά το στυγερό έγκλημα, αφορμή του οποίου φέρεται να ήταν οι προσωπικές διαφορές των δύο ατόμων. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, δράστης και θύμα φέρεται να ήταν φίλοι στο παρελθόν. Ωστόσο, οικονομικές διαφορές και η σχέση που φέρεται να είχε ο 44χρονος με την σύζυγο του κοινοτάρχη.

«Ελάτε να με πάρετε»: Η ομολογία

«Ελάτε να με πάρετε…Παραδέχομαι ότι εγώ πυροβόλησα πρώτος. Το πρωί ήμουν στο καφενείο του χωριού, όταν μπήκε το θύμα και άκουσα που έλεγε στους υπόλοιπους ότι θα πήγαινε να κυνηγήσει ζαρκάδια και ότι μέσα στο αυτοκίνητο θα είχε και το όπλο του. Όταν έφυγε από το καφενείο, τον ακολούθησα….»:

Με τις λέξεις αυτές, ο δράστης παραδέχθηκε το Σάββατο (17/1) ότι άνοιξε πυρ σε βάρος του 50χρονου.

Στην κατάθεσή του, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, υποστήριξε ότι τη στιγμή του περιστατικού: «Είδα το θύμα να με σημαδεύει μέσα από το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να φοβηθώ και να χτυπήσω πρώτος. Τον πρόλαβα, αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος».

Ωστόσο, οι εικόνες από το σημείο του εγκλήματος έχουν καταγράψει «γαζωμένο» το πορτ μπαγκάζ του οχήματος του 50χρονου, γεγονός που δείχνει πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί από πίσω.

Για τον λόγο αυτό, η η συγκεκριμένη εκδοχή δεν φαίνεται να πείθει τους αστυνομικούς, οι οποίοι εξετάζουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Και τα δύο όπλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ για κατάθεση θα κληθούν τόσο τα μέλη και των δύο οικογενειών, όσο και εκείνοι που ήταν το πρωί στο καφενείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εαν ετρωγες 30 χρονια πραγματικα στη φυλσκη οπως στη USA…δεν θα εκανες τον μαγκα..!!!

Leave a Response