Η προγραμματισμένη για τις 7 Οκτωβρίου συναυλία του διάσημου Βρετανού τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς στην Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση των τουρκικών αρχών, επικαλούμενων λόγους δημόσιας ασφάλειας.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κινητοποιήσεις φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων, που κατηγόρησαν τον καλλιτέχνη για σιωνιστικές απόψεις.
Η ημερομηνία της συναυλίας συνέπιπτε με τη δεύτερη επέτειο της πολύνεκρης επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ το 2023, γεγονός που προκάλεσε περαιτέρω εντάσεις. Ο Γουίλιαμς δέχθηκε σφοδρή κριτική για τη συναυλία που είχε δώσει στο Ισραήλ το 2015 και για την εβραϊκή καταγωγή της οικογένειάς του, στοιχεία που ενίσχυσαν τις αντιδράσεις.
Η εταιρεία Bubilet, υπεύθυνη για τη διάθεση των εισιτηρίων, γνωστοποίησε την ακύρωση μετά από σχετικό αίτημα του Γραφείου του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από τις τοπικές αρχές.
Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο τραγουδιστής εξέφρασε τη λύπη του για την ακύρωση, σημειώνοντας ότι η ασφάλεια του κοινού αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και πως η απόφαση ήταν εκτός του ελέγχου του.