Χωρίς ταξί η πρωτεύουσα για δύο ημέρες

Κοινοποίηση:
taxi

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι οδηγοί ταξί της Αττικής, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Συγκεκριμένα, τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 28 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 30 Μαΐου 2025, καλύπτοντας πλήρως τις ημερομηνίες 28 και 29 Μαΐου.

Τα αιτήματα
Μεταξύ των αιτημάτων του ΣΑΤΑ είναι και :

1) Άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από την 1/1/2026.

2) Απάντηση από την κυβέρνηση, γιατί αφήνει παράνομες εφαρμογές (application) που χρησιμοποιούν είτε E.Δ.Χ. Ταξί, είτε Ε.Ι.Χ. να μην πληρώνουν κανένα φόρο, να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές Ταξί μόνο φορολογικά βάρη.

3) Να γίνει ξεκάθαρο και χωρίς γκρίζες ζώνες ο διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχει το ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό.

4) Να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για την πειρατεία.

5) Αύξηση κομίστρου αντίστοιχη της ποσοστιαίας αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος είναι η βάση του νέου φορολογικού συστήματος για τους ιδιοκτήτες ταξί.

6) Κατάργηση των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου και άμεση εφαρμογή αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ

7) Απαλλαγή ή μείωση ΦΠΑ για την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου που ταξινομείται ως ΕΔΧ Ταξί.

8) Μείωση ΕΦΚ ή επιδότηση καυσίμου για τον επαγγελματία αυτοκινητιστή Ταξί σε μόνιμη βάση.

9) Μείωση του ΦΠΑ στο κόμιστρο των ταξί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response