CCIAS: Το Ελληνικό υπερόπλο που μπορεί να «μπλοκάρει» όλο τον πλανήτη!

Κοινοποίηση:
1

Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε…ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”!

Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”. Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”,μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακατικης εφημεριδας ,το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.

Η ιστορία είναι απίστευτη.

2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο “παθητικών” ραντάρ.

Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;

• “Βλέπουν” χωρίς να εκπέμπουν -άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χλμ!

• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και “υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση”,δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.

• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.

• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες

• Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος ,αγορασμένου από το εξωτερικό!!!

Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!

Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών.

Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β.Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιων 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.

Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ.Γράψας,ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του ,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ,αυτό το ζήτημα!

Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ,δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ,με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι.Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι …το θέμα θα επανεξεταστεί!!!

Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο , εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος.

Μετά απ΄ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ,διαβεβαιώνει ότι “το θέμα θα προχωρήσει άμεσα”.

Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010 ,με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως “άκρως απαραίτητο και κατεπείγον”. Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πληρη οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές.Ο χρονος που μεσολάβησε είναι μεγάλος.Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!

Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει,αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:

“Το σύστημα αυτό ,αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας,θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,αν μας επιτεθούν πρώτοι.Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

 1. Από χθες που το θέμα του Ελληνικού υπερόπλου ξανά βγήκε στην επιφάνια, έχουν περάσει 28 ώρες περίπου και ο κύριος Δένδιας δεν βγήκε να δηλώσει δημοσίως πως ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ όπως είχε πει κάποτε για το φυσικό αέριο.
  Και είναι απορίας άξιον, πως τους Πέντε Έλληνες επιστήμονες που έχουν ανακαλύψει το CCIAS (το υπέρ όπλο) δεν τους έχουν μαστιγώσει δημοσίως ακόμα προς παραδειγματισμό των άλλων επιστημόνων που ετοιμάζουν διάφορες άλλες ανακαλύψεις που θα κόβουν το αυγολέμονο των προστατών μας και μετά να τους οδηγήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα στου Γουδή με συνοπτικές διαδικασίες ! ! !
  β. τεζαρης
  ϶ϵλληνας όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

 2. Εγώ πάλι , κάνω υπομονή . Γιατί ξέρω ότι σέ λίγο καίρο θά έχουμε πραγματικό ηγέτη (Βασιλιά) καί θά είμαστε καί πάλι ή “μπροστάντζα” τού κόσμου όλου . Γιατί , ενώ όλοι είμαστε Έλληνες , πάντα χρειαζόταν ΕΝΑΣ γιά νά κάνει τήν διαφορά : Αχχιλέας , Αλλέξανδρος , Κολοκοτρώνης , Καποδίστριας , Μεταξάς κοκ. Δυστυχώς όμως , αυτό θά γίνει μετά από τόν πόλεμο μέ τήν τουρκία…

  1. Με την Τουρκία δεν θα πάμε ποτέ σε πόλεμο ότι και να μας κάνουν!
   (Δεν θα μας αφήσουν ποτέ να πάμε).

 3. Και ο αειμνηστος Γκιολβας ειχε κανει πολλα αλλα….ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…Το ιδιο παει να κανει και η Τουρκια δικα της οπλικα συστηματα και την κυνηγανε

 4. ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ… ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΖΕΣ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ… Ο #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ# ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΣΕΠΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…. ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠ ΑΥΤΟ…..ΕΤΣΙ ΕΙΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ…..

 5. είναι ικανοί οι ντόπιοι προδότες να ξεκανουν τους εμπνευστές κ. να το πουλήσουν πανάκριβα για τις μασκατοτσεπες τους,

 6. Εμεις οι Ελληνες είμαστε έξυπνοι και εφευρέτες σαν άτομα, το κακό είναι που δεν μονιάζουμε σαν σύνολο. Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ακόμα και δικά της πυρινικά όπλα απο τη δεκαετία του 70 και να μην έχει τη συνεχής Τουρκική απειλή.

 7. Kανονικά αυτή η ομάδα έπρεπε να σχεδιάσει ένα σύστημα να εντοπίζει σε εμβέλεια 400χλμ κάθε πολιτικό χαφιέ και να τον εξοντώνει με ακτίνα λέιζερ αγνώστου προελεύσεως ή με ηλεκτρομαγνητική επαγωγή

Leave a Response