Bloomberg: Έρχεται παγκόσμιο κραχ όμοιο με του 1929

Κοινοποίηση:
παγκόσμιο κραχ

Ο εφιάλτης της πανδημίας ενδέχεται να ολοκληρωθεί με ένα παγκόσμιο κραχ.


Η χρηματιστηριακή ασυδοσία και τα παράγωγα έχουν δημιουργήσει μία μαγική εικόνα στις μεγάλες αγορές που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Και αυτό όπως έχει διδάξει η πρόσφατη ιστορία, πληρώνεται ακριβά.

Εν μέσω πανδημίας, δεκάδες αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν αντλήσει υπέρογκα ποσά από δημόσιες εγγραφές αλλά και έκδοση εταιρικών ομολόγων που ξεπερνούν τα 3 τρις δολάρια. Και μάλιστα αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται με αρνητικές αποδόσεις. Εταιρίες όπως η AirBnB, έχουν αντλήσει δεκάδες δισεκατομμύρια, ενώ είναι εμφανές πως τα προϊόντα τους βάλλονται λόγω πανδημίας. Φανταστείτε την κατάρρευση που έχει επέλθει στην συγκεκριμένη πλατφόρμα λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης των ταξιδιών.

Επενδυτικά οχήματα μαζί με ερασιτέχνες traders νέας πλατφόρμας συνεχίζουν να φορτώνουν την wall street με αέρα δημιουργώντας ένα χρηματιστηριακό ράλι το οποίο δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική κατάσταση της παγκόσμιας αγοράς.

Το πανηγύρι με τα παράγωγα συνεχίζεται παρά τις κραυγές – πλέον – αναλυτών, που προειδοποιούν ότι είμαστε ένα βήμα από την καταστροφή. Μόνο στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα παράγωγα που διαπραγματεύονται ξεπερνούν τα 22 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως.

Το ίδιο πανηγύρι γίνεται και στην Ευρώπη, όπου γύρω από την πανδημία στήθηκαν χρηματιστηριακά ράλι για συγκεκριμένες εταιρείες, με πρωτοφανείς αποδόσεις για τα δεδομένα της αγοράς.

Και το πανηγύρι της κερδοσκοπίας ολοκληρώνεται με το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα. Όπου η απόδοσή τους είναι τουλάχιστον παρανοϊκή.

Αυτό το πανηγύρι λοιπόν το οποίο γίνεται κατά παράβαση κάθε νόμου της πραγματικής οικονομίας και των πραγματικών συνθηκών της αγοράς που διαμορφώνονται λόγω πανδημίας, οδηγεί σε μία τεράστια φούσκα που πλέον είναι θέμα χρόνου να σκάσει.

Και όταν ακόμα και το Bloomberg ανεβάζει τέτοια άρθρα – κώδωνες κινδύνου, ουδείς πρέπει να αμφιβάλλει ότι μαζί με την πανδημία υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ζήσουμε και μέρες 1929.

Πάρτε μια γέυση για το τι σημαίνει οικονομικό κραχ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Στην αρχή, θα έρθει η μεγάλη πείνα.. μετά θα εμφανισθεί αυτός ο ”καλός μεσσίας” που περιμένουν οι εβραίοι.. και θα λύσει τα οικονομικά προβλήματα στο κόσμο..και πλανά τους κατοίκους της Γής.. Εμείς περιμένουμε τις νεφέλες..ο ένας απο τους δύο θα αρπάζεται..τι θα είναι μέσα στα νέφη..απο που θα έρθουν-επιστρέψουν? Όποιος ασχολείται ήδη γνωρίζει..

  2. Κάθε χρονο τα ίδια λένε οι οικονομολόγοι!Εδώ και 5-6 χρονια ακούω για Κραχ και κατάρρευση που δεν πρόκειται να γίνει μιας και όλα τα έχουν σκεφτεί οι “έχον το χρήμα και την δύναμη” και μας δουλεύουν ψιλό γαζί!

  3. …..εχει να φαγωθει κονσερβα τα’υ’λανδης στο φουλ κατασκευης του 1985 και βαλε……

  4. εχει ενα πλεονεκτημα το κραχ.δινει δικαιολογια για πετσοκομα μισθων και πλεονεκτηματων των παρασιτων του δημοσιου.διοτι εδω και δεκαετια δεν τους ακουμπησαν

  5. Σχεδόν ένα χρόνο η Ευρωπαική Ένωση κόβει χρήμα και μοιράζει στον κόσμο ψίχουλα για επιβίωση και σε μεγαλοεκδότες μεγαλοεπιχειρηματίες χοντρά πακέτα,
    Τα πάντα κλειστά η οικονομία και οι επιχειρήσεις σε πλήρη κατάρευση. Όταν σταματήσουν και οι Βρυξέλλες με εντολή της Μέρκελ να κόβουν χρήμα τι θα γίνει;;;; Μας βλέπω να ψάχνουμε τους κάδους και να δίνουμε μάχη με τους λάθρο για τα αποφάγια.

  6. ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.

Comments are closed.