Η διατροφολόγος Bini Suresh προειδοποίησε ότι οι λάτρεις του καφέ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν ελλείψεις σε βιταμίνες, σύμφωνα με το Infobae.
Η Suresh εξήγησε ότι η κατανάλωση καφέ μαζί με τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου κατά 30-40%.
Επίσης, τόνισε ότι αυτό το ρόφημα αυξάνει την αποβολή της βιταμίνης C και των βιταμινών του συμπλέγματος B, του ασβεστίου και του μαγνησίου.
Ωστόσο, οι ελλείψεις σε βιταμίνες μπορούν να αποφευχθούν, διαβεβαίωσε η διατροφολόγος. Για να το πετύχετε αυτό, συνιστά να πίνετε καφέ τουλάχιστον μία ώρα πριν ή μετά τα γεύματα.
Επιπλέον, περιορίστε την κατανάλωση καφέ σε τρεις κούπες την ημέρα. Η Suresh πρόσθεσε ότι η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά.