Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν σε αυτοκινητόδρομο στο Τέξας, όταν ένας αστυνομικός έσωσε έναν οδηγό που είχε παγιδευτεί μέσα στο αυτοκίνητό του, λίγα δευτερόλεπτα πριν το όχημα τυλιχθεί ολοκληρωτικά στις φλόγες.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιουνίου στον αυτοκινητόδρομο Highway 114, στην περιοχή Southlake, όταν ένα Nissan Altima άρχισε ξαφνικά να βγάζει πυκνούς καπνούς ενώ βρισκόταν εν κινήσει. Ο οδηγός κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα στη δεξιά λωρίδα έκτακτης ανάγκης, όμως δεν μπορούσε να βγει από το αυτοκίνητο.
Εκείνη τη στιγμή, ο αστυνομικός Joshua Swisher, που βρισκόταν σε κοντινό σημείο για άλλο περιστατικό τροχαίου ελέγχου, ενημερώθηκε για τη φωτιά και έσπευσε αμέσως στο σημείο.
Βίντεο από την κάμερα περιπολικού και τη φορητή κάμερα του αστυνομικού δείχνει το αυτοκίνητο να έχει γεμίσει καπνό, με τον οδηγό να προσπαθεί μάταια να ανοίξει την πόρτα. Όταν ο αστυνομικός επιχείρησε να την ανοίξει από έξω, το χερούλι αποκολλήθηκε, αφήνοντας τον άνδρα εγκλωβισμένο.
Χωρίς να χάσει χρόνο, ο αστυνομικός έσπασε το πλαϊνό παράθυρο με ειδικό εργαλείο διάσωσης και ζήτησε από τον οδηγό να βγει από το άνοιγμα. Αφού τον τράβηξε έξω με ασφάλεια και βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε άλλο άτομο στο εσωτερικό, το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες.
Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, ενώ ο αστυνομικός υπέστη μόνο ελαφρά εγκαύματα στις τρίχες του χεριού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Hero Texas Officer Rescues Driver Seconds Before Car Erupts in Flames https://t.co/ELWcFoNVBz pic.twitter.com/U7rv30EBtk
— New York Post (@nypost) July 20, 2026
Για την άμεση και καθοριστική επέμβασή του, ο Joshua Swisher τιμήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα του Southlake με το Meritorious Conduct Award, τη δεύτερη υψηλότερη διάκριση του σώματος.





