(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) Φωτιά στην Ηλεία: Βελτιωμένη η εικόνα στο Μουζάκι – Έως 800 στρέμματα έγιναν στάχτη [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
menidi-pirkagia

Καλύτερη είναι, το βράδυ της Κυριακής (9/8), η εικόνα της μεγάλης φωτιάς στο Μουζάκι Ηλείας, χωρίς ωστόσο να έχει σημάνει λήξη συναγερμού, καθώς παραμένουν πολλές ενεργές εστίες και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής περίπου 600 έως 800 στρέμματα, στην πλειονότητά τους δασική έκταση, ενώ μικρότερης έκτασης είναι οι ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις.

Το μέτωπο είχε λάβει νωρίτερα μεγάλες διαστάσεις, με τους ανέμους να τροφοδοτούν τις φλόγες και να δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά έφτασε κοντά στο χωριό, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών και των κατοίκων.

Η επιχείρηση συνεχίζεται και μετά τη βελτίωση της εικόνας, καθώς οι πυροσβέστες επιχειρούν στις ενεργές εστίες και βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μουζάκι Ηλείας, 9 Αυγούστου 2026
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: