Αίμα στις ράγες! Τρένο συγκρούστηκε με ελέφαντες στη βορειοανατολική Ινδία

Κοινοποίηση:
An excavator dig a pit to burry the carcass an Asiatic wild elephant being removed from a railway track after a speeding train hit a heard of wild elephant in the early morning in Changjurai village east of Guwahati, India, Saturday, Dec. 20, 2025. (AP Photo/Anupam Nath)

Επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε μια σπάνια αλλά τραγική σύγκρουση με επιβατικό τρένο στη βορειοανατολική Ινδία, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας του Άσαμ, Β.Β. Ρακές Ρέντι, πέντε βαγόνια του τρένου -το οποίο είχε αναχωρήσει από το κρατίδιο Μιζοράμ με προορισμό το Νέο Δελχί- εκτροχιάστηκαν.

Δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός για τους 650 επιβάτες του τρένου.

Ο εκπρόσωπος των ινδικών σιδηροδρόμων, Καπιντζάλ Κισόρ Σάρμα, διευκρίνισε ότι το ατύχημα σημειώθηκε εκτός των περιοχών όπου έχουν θεσπιστεί όρια ταχύτητας για την προστασία κοπαδιών ελεφάντων. «Ο οδηγός του τρένου, όταν είδε το κοπάδι, ενεργοποίησε το φρένο επείγουσας ανάγκης, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η αποψίλωση των δασών και τα εργοτάξια κοντά στα ενδιαιτήματα των ελεφάντων τους αναγκάζουν να κινούνται πιο μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον για την αναζήτηση τροφής, αυξάνοντας τον κίνδυνο συγκρούσεων με ανθρώπους και μέσα μεταφοράς. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στοιχεία, 629 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ελέφαντες σε όλη την Ινδία τα έτη 2023 και 2024.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response