Κι όμως υπάρχει μία «μυστική» παραλία, μόλις δύο ώρες από την Αθήνα που πάντα έχει δροσιά.
Ο λόγος για την Παραλία Καρακατσάνης, στην Αρκαδία, λίγο πιο βόρεια από το Άστρος Κυνουρίας. Στην αριστερή άκρη της ακτής υπάρχει μια τεράστια, εντυπωσιακή σπηλιά που «φιλοξενεί» στο εσωτερικό της μια δεύτερη, μικρή παραλία, με ανοιχτόχρωμη, απαλή άμμο.
Με φωτεινό, γκρίζο βράχο από πάνω και δέντρα στην είσοδο, δημιουργείται ένα φυσικό καταφύγιο που κρατά τη θερμοκρασία χαμηλά, ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες.
Από την Αθήνα, η διαδρομή προς Άστρος Κυνουρίας διαρκεί περίπου 2 ώρες. Από εκεί, θα χρειαστείς ένα σύντομο τοπικό δρόμο (και πιθανώς κάποιο μικρό περπάτημα), μέχρι να αντικρίσεις την είσοδο της αμμουδερής σπηλιάς.
Η Παραλία Καρακατσάνης προσφέρει μια διαφορετική, σχεδόν εξωτική εμπειρία – ένα φυσικό «air condition» με δροσιά, γαλήνη και παράδοση.