Δύο πολιτικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα και συνετρίβησαν στην πόλη Eura, στη δυτική Φινλανδία το πρωί του Σαββάτου.
Σύμφωνα με στοιχεία, και τα δύο ελικόπτερα είχαν απογειωθεί ταυτόχρονα από την πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, αλλά ο τελικός προορισμός τους δεν είναι σαφής.
Σημειώνεται ότι τα συντρίμμια και των δύο αεροσκαφών έχουν βρεθεί κοντά στο αεροδρόμιο της Eura, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για θύματα.
Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο φινλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Iltalehti ότι είδε τα δύο ελικόπτερα να πετούν κοντά το ένα στο άλλο.
Ξαφνικά, το ένα από τα δύο έκανε μια απότομη κίνησης αποφυγής, πριν τελικά συγκρουστεί με το άλλο.
«Το ένα έπεσε σαν πέτρα, το άλλο λίγο πιο αργά, σιγά-σιγά. Δεν άκουσα κανένα θόρυβο», είπε ο κάτοικος.
Στη περιοχή είχαν αναπτυχθεί βρετανικές μοίρες ελικοπτέρων στο πλαίσιο των ανοιξιάτικων ασκήσεων του φινλανδικού στρατού στα τέλη Απριλίου.
Ωστόσο, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Φινλανδίας δήλωσε ότι κανένα ελικόπτερο της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας ή διεθνές στρατιωτικό ελικόπτερο, δεν εμπλέκεται στο περιστατικό.
ΟΙ ΤΕΡΒΕΤΟΥΛΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ