Aυτά 1η φορά τα βλέπουμε! ΕΡΤ: Πόσο κοστίζει η εκπομπή με την Όλγα Τρέμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ert

Διευκρινίσεις για τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της νέας εκπομπής της ΕΡΤ με την Όλγα Τρέμη, που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα, δίνουν οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης, προκειμένου, όπως επισημαίνουν, να προλάβουν «αποκαλύψεις» σχετικά με το κόστος της.

Δείτε το βίντεο:

Η εκπομπή, όπως αναφέρεται, είναι μικτή παραγωγή και κάθε επεισόδιό της κοστίζει 3.673 ευρώ. Ωστόσο, η συμμετοχή της ΕΡΤ ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ποσό που αφορά στην κοστολόγηση των παρεχόμενων από την ΕΡΤ υπηρεσιών, δηλαδή την παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού κλπ.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ και δεν επιφέρει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εταιρεία, συμπληρώνουν, ενώ δίνουν συγκριτικά στοιχεία και για αντίστοιχες εκπομπές του πρόσφατου παρελθόντος.

Επισημαίνουν, ειδικότερα, ότι αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή το 2017 κόστισε στην ΕΡΤ έως και 5.455 ευρώ το επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα που θα βγει στον αέρα.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο κόστος κάθε επεισοδίου της νέας εκπομπής έχει επιμερισθεί και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. Μηπως αυτοι τα πληρωνουν; ο μαλακας ο ελληνας ας ειναι καλα,λοιπον εις.υγεια τον κοροιδων,κοροιδα.

 2. O,τι και να κανει η ΕΡΤ θα ειναι πατωμενη…Δεν την σωζει ουτε η ολγα ,που τρεμει.Οταν οι υπαλληλοι της ΕΡΤ εργαζονται στην παραγωγη ,αυτο δεν ειναι κοστος?Να βαλλει και τους μισθους των υπαλληλων της.Τι θα προσφερει η νεα εκπομπη?
  OΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ,οπως στο εξωτερικο.Θα πληρωνεις γι’αυτο ,που βλεπεις..Δεν θα εμφανιζεται ο καθε-η καθε δημοσιογραφος Einstein να εκσφενδονιζει “σοφιες” =μπουρδες.Τι ρολο παιζει το καναλι τηε βουλης? Η καθε κ. τραμπακουλα δημοσιογραφος καλει επιλεκτικα και πολλες φορες ορισμενα ατομα(προσωπικοτητες?0.ΔΕΝ υπαρχει αντιλογος απο ενα μεσο πολιτη.

 3. Καλησπέρα Στέφανε,

  ΔΕΝ Υπάρχει Περίπτωση να Είναι Τόσο Χαμηλό το Κόστος της Καθημερινής Εκπομπής της Όλγας Τρέμη, από Δευτέρα έως Πέμπτη.

  Σε Αυτό που Πραγματικά θα Συμφωνήσω Είναι το Γεγονός Ότι, στο Ποσό του Κόστους της Εκπομπής Περιλαμβάνεται και η Διάθεση του Τακτικού Προσωπικού της ΕΡΤ για ττις Ανάγκες της Εκπομής. Διότι Πολύ Απλά, το Προσωπικό Αυτό Είναι Ήδη στο Εργατικό Δυναμικό της ΕΡΤ, Επομένως η Μισθοδωσία Καλύπτεται από το Μηνιαίο Μισθό που Έχουν, Απλά θα Διατεθεί το Αναγκαίο Προσωσπικό για τις Ανάγκες της Εκπομπής, για την Περίοδο που θα Έχει Διάρκεια η Εκπομπή.

  Όμως ΧΩΡΙΣ να Επεκταθώ σε Αναλυτική Κοστολόγηση της Εκπομπής, ΔΕΝ Είναι Δυνατόν, το Κόστος της Εκπομπής ανά Επεισόδιο να Ανέρχεται σε 3.673 Ευρώ και η Συμμετοχή της ΕΡΤ να Είναι ΜΟΝΟ 495 Ευρώ, Αφού η Παραγωγή Είναι ΜΕΙΚΤΗ ( Εσωτερική από την ΕΡΤ, και Εξωτερική από Εταιρία Παραγωγής ).

  Στις Παρεχόμενες Υπηρεσίες από την ΕΡΤ, στο Κόστος των Υπηρεσιών, ΕΚΤΟΣ από την Παραχώρηση Στούντιο, Τεχνικού Εξοπλισμού, Θέλω να Πιστεύω Ότι Εννοούν και τη Συντήριση του Σούντιο και τη Φθορά του Τεχνικού Εξοπλισμού, θα ΠΡΕΠΕΙ να Περιλαμβάνεται και η Αμοιβή της Όλγας Τρέμη και των Συνεργατών της, Όπου για Αυτά ΔΕΝ Γίνεται Αναφορά. Λογικά η Όλγα Τρέμη, ως Εργασιακή Σχέση με την ΕΡΤ, Όπως και οι Συμπαρουσιαστές της, θα Εμφανίζονται ως Εξωτερικοί Συνεργάτες, και θα Κόβουν Κάποιο Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών για την Υπηρεσία που Προσφέρουν στην ΕΡΤ και για τα Χρήματα που θα Λαμβάνουν.

  Μόνο να Ληφθεί Υπόψιν, το Κόστος Μισθοδωσίας για την Όλγα Τρέμη και τους Συνεργάτες της, Είναι Αρκετό Ώστε να Αντιληφθεί Κάποιος Ότι ΔΕΝ Μπορεί το Κάθε Επεισόδιο να Κοστίζει Αυτό που Εμφανίζεται.

  Αν Υπολογίσουμε Ότι στο Λειτουργικό Κόστος της Εκπομπής, θα Πρέπει να Περιλαμβάνεται, και Ένα Ποσό, το Οποίο θα Πρέπει να Είναι Διαθέσιμο ανά πάσα Στιγμή για την Αντιμετώπιση Έκτακτων Καταστάσεων και Αναγκών στη Διάρκεια της Τηλεοπτικής Περιόδου ( Είναι Αυτό που Λέμε Σχεδιασμός Έκτακτης Ανάγκης, Contingency Plan ), Αυτό Ενισχύει Ακόμη Περισσότερο την Άποψη Ότι ΔΕΝ Είναι Δυνατόν να Είναι ΤΟΣΟ Χαμηλό το Κόστος της Εκπομπής. Εκτός και αν ΔΕΝ Έχει Προβλεφθεί ο εν Λόγω Σχεδιασμός, ο Οποίος Είναι Αναγκαίος να Υπάρχει σε Κάθε Project..

  Για να Μπορούμε να Μιλήσουμε με Ακρίβεια για Όλο το Πακέτο του Λειτουργικού Κόστους της Εκπομπής ( αν Είναι Υπερβολικό ή σε Λογικά Πλαίσια ), από τη Δευτέρα που Ξεκινά και θα Διαρκέσει έως το Τέλος της Σαιζόν, θα Πρέπει να Γίνει Γνωστό το Μισθολογικό Πακέτο το Οποίο Έχει Συμφωνηθεί με την Όλγα Τρέμη για Εκείνη και τους Συνεργάτες της, Οπότε θα Γνωρίζουμε το Κόστος χ Ημέρα, και Προσθέτοντας Όλα τα Επιμέρους Λειτουργικά Έξοδα χ Ημέρα, για Κάθε Επεισόδιο, Συμπεριλαμβανομένου και του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, θα Έχουμε το Συνολικό Κόστος της Εκπομπής, χ Ημέρα, χ Εβδομάδα, χ Μήνα και Συνολικά.

  Διαβάσαμε, για παράδειγμα, σε Κάποια Sites Ότι το Συνολικό Κόστος της Εκπομπής της Όλγας Τρέμης, θα Ανέρχεται Περίπου στις 810.000 Ευρώ. Εγώ, Ασφαλώς και ΔΕΝ Μπορώ να το Υιοθετήσω Αυτό, Διότι Όπως Ανέφερα Προηγουμένως, Χρειάζονται Περαιτέρω Στοιχεία, Έτσι Ώστε να Υπάρχει Μία πιο Σαφή Εικόνα.

  Σε Κάθε Περίπτωση Όμως, ΧΩΡΙΣ να Επεκταθούμε στις Λεπτομέρειες της Αναλυτικής Κοστολόγισης της Εκπομπής, το Κόστος ΔΕΝ Μπορεί Είναι Αυτό που Περιγράφεται.

  Ευχαριστώ,

  Με Εκτίμηση,
  Πολλούς Χαιρετισμούς,

  Άγγελος από Μιλάνο

Leave a Response