Aπολογείται σήμερα ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Κοινοποίηση:
170624_dikastirio_mesa

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας θα βρεθεί από στιγμή σε στιγμή ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον ποινικολόγο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Οι εισαγγελικές πηγές, τονίζουν ότι με βάση την κατάθεση του γιατρού που εξέτασε τη σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου, δεν έγιναν από την αρχή πιστευτοί οι ισχυρισμοί πως τα χτυπήματα ήταν από πτώση της από σκάλα. Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη και τραυματισμό στη γλώσσα.

Σημειώνεται, επίσης, πως ο 52χρονος κατείχε δύο νόμιμα όπλα, τα οποία, όμως κατασχέθηκαν από τις Αρχές, όπως είθισται σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το νεύμα που οδήγησε στη σύλληψη του ποινικολόγου
Καθώς ο γιατρός εξέταζε τη γυναίκα τη ρώτησε αν τη χτύπησε ο άνδρας της και η γυναίκα φαίνεται να έγνεψε καταφατικά. Σύμφωνα με πηγές της «Ζούγκλας», στην κατάθεσή του ο γιατρός ανέφερε: «Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα, αλλά από θλων όργανο (ανθρώπινο χέρι), κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις και ενώ ήμασταν μόνοι μας της είπα “δεν έχεις πέσει από τη σκάλα, πες μου εμπιστευτικά σε χτυπάει ο άνδρας σου”; Και εκείνη μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις Αρχές».

Όσον αφορά τα τραύματα της γυναίκας, ο γιατρός είπε: «Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης – παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος τη χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Άρα ο ρόλος του γιατρού ήταν καταλυτικός στο να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ο Απόστολος Λύτρας. Από την 1η Μαΐου, που βρίσκεται σε εφαρμογή ο νόμος Φλωρίδη, οι γιατροί και οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας, αν αντιληφθούν παρόμοια περιστατικά, υποχρεούνται από τον νόμο να τα καταγγέλλουν στις Αρχές, χωρίς να φοβούνται ποιος είναι ο θύτης ή το θύμα.

Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης του γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Οι ποινές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει
Υπενθυμίζεται ότι ο πειθαρχικός έλεγχος από τον Δικηγορικό Σύλλογο προβλέπει ακόμα και μόνιμη αφαίρεση άδειας άσκησης δικηγορικού επαγγέλματος. Όσον αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, η τελευταία τροποποίηση του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει κάθειρξη αν πρόκειται για βαριά σκοπούμενη βλάβη μέχρι και 20 έτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. “και νασου ο εισαγγελεας”
    ‘εμπρος σου λεει απολογησου , κι εσενα τρεμει η φωνη σου…..”. τραγουδι απο το δημο μουτση

  2. 5-20 χρονια???? για τον μαραφετιδη???εαν αποδειχθει οτι την ξυλοκοπησε??? …… κριμα για την κυριακη του Α.Τ. Αγιων Αναργηρων…..

Comments are closed.