8 αναρριχώμενα φυτά για να καλύψεις με φυσικό τρόπο τα κάγκελα στο μπαλκόνι

Κοινοποίηση:
ΚΙΣΣΟΣ

Ο λόγος, λοιπόν, για τα κάγκελα τα οποία μπορείς να «ντύσεις» με αναρριχώμενα φυτά. Έτσι, όχι μόνο θα αναβαθμίσεις την αισθητική (ειδικά αν είναι παλιά, φθαρμένα ή σκουριασμένα), θα προσδώσεις την πιο δροσερή, χρωματική ζωντάνια, αλλά θα πετύχεις και την απόλυτη ιδιωτικότητα, αποφεύγοντας κάθε αδιάκριτο βλέμμα.

Κισσός

Ο κισσός παίρνει το βραβείο του ανθεκτικότερου φυτού σε όλες τις κατηγορίες και για ακόμα μία φορά σού λύνει τα χέρια. Μία γλάστρα δίπλα από τα κάγκελα αρκεί για να αρχίσει να «απλώνει» τα «πλοκάμια» του.

Γιασεμί – Από τα πιο ωραία αναρριχώμενα φυτά που θα «ντύσουν» στα πράσινα του μπαλκόνι σου

Εκτός από το υπέροχο άρωμα που θα χαρίζει στα ρουθούνια σου κάθε φορά που θα βγαίνεις στο μπαλκόνι, το γιασεμί βρίσκεται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή αναρριχώμενα φυτά για να δημιουργήσεις την πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.

Ρυγχόσπερμο

Το ρυγχόσπερμο διεκδικεί και αυτό μία θέση ανάμεσα στα φυτά που θα διακοσμήσουν τα κάγκελα στο μπαλκόνι με τον πιο φυσικό και οικολογικό -θα λέγαμε- τρόπο. Εάν δε, το μπαλκόνι σου είναι σκιερό, έχεις έναν ακόμα λόγο για να προβείς στην επιλογή του.

Διπλαδένια

Με καταγωγή από τη Βραζιλία, η διπλαδένια θα φέρει τα απόλυτα tropical vibes στο μπαλκόνι σου. Τα άνθη της κυμαίνονται στις αποχρώσεις του κόκκινου, του φούξια, του ροζ και του λευκού.

Βουκαμβίλια – Από τα φυτά που θα καλύψουν υπέροχα το μπαλκόνι σου

Η βουκαμβίλια – που σε ταξιδεύει κάπου στις Κυκλάδες, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλοκαιρινά λουλούδια που αντέχουν τον ήλιο και τη ζέστη, αλλά και ανάμεσα στα ανθεκτικά φυτά σε παραθαλάσσιες περιοχές– είναι ιδανική και για εσένα που θες να καλύψεις με φυσικό τρόπο τα κάγκελα στο μπαλκόνι σου.

Κίτρινο γιασεμί – Από τα αναρριχώμενα φυτά που θα ερωτευτείς

Εκτός από το κλασικό, χιώτικο γιασεμί με τα λευκά, μοσχομυριστά του άνθη, ο κατάλογος με τα αναρριχώμενα φυτά για το μπαλκόνι σου περιλαμβάνει και το κίτρινο γιασεμί, το οποίο δεν αναρριχάται τόσο γρήγορα.

Πλουμπάγκο – Από τα φυτά που θα κάνουν τη διαφορά στο μπαλκόνι σου

Το πλουμπάγκο που θα το βρεις και ως μπλε γιασεμί ή κινέζικο γιασεμί, θα χαρίσει το πιο ωραίο χρώμα στο μπαλκόνι σου.

Μπιγκόνια η μεγανθής

Με ανθοφορία που διαρκεί από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι και τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, η μπιγκόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ανθεκτικότερα, αναρριχώμενα φυτά που θα «ντύσουν» στα πράσινα το μπαλκόνι σου, στο πι και φι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: