7η μέρα για το οδοιπορικό μνήμης Ισαάκ-Σολωμού… Συνεχίστηκε σε Πελοπόννησο και Σπάρτη

Κοινοποίηση:
ISAAK-SOLWMOY

Το οδοιπορικό των μοτοσικλετιστών, που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού κατά την 7η ημέρα συνεχίστηκε στην Πελοπόννησο και το μνημείο του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, όπου οι μοτοσικλετιστές έτυχαν υποδοχής από την Αντιδήμαρχο της πόλης
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, οι μοτοσικλετιστές συναντήθηκαν με τον Αντιστράτηγο εν αποστρατεία Ηλία Γλεντζέ, ο οποίος ως Υπολοχαγός της 31ης Μοίρας Καταδρομών είχε πολεμήσει γενναία τον Tούρκο εισβολέα στον Πενταδάκτυλο το καλοκαίρι του 1974, που τάχθηκε μαζί τους στον αγώνα ενάντια στη λήθη.

Ακολούθως, οι μοτοσικλετιστές ανέβηκαν στο κάστρο του Μυστρά, την έδρα της αυτοκρατορικής οικογένειας των Παλαιολόγων και τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου στέφθηκε ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος.

Από την Πελοπόννησο, οι μοτοσικλετιστές κατευθύνθηκαν προς Πειραιά για το διά θαλάσσης ταξίδι προς Κρήτη. Ελλαδίτες μοτοσικλετιστές υποδέχθηκαν τους κυπρίους μοτοσικλετιστές στα διόδια Ελευσίνας και τους συνόδευσαν μέχρι τον Πειραιά. Πριν την επιβίβαση στο καράβι, πραγματοποιήθηκε μια λιτή εκδήλωση στο Μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας επί της Ακτής Κουντουριώτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response