Πυρά από Βέλγο ευρωβουλευτή κατά του Ερντογάν

Κοινοποίηση:
ΦΕΡΧ

Πυρά από τον Βέλγο ευρωβουλευτή κατά του Ερντογάν

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Γκι Φερχόφστατ χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του Ταγίπ αναφορικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ζήτησε να «μην αφήσουν το βέτο του» να σταματήσει τη διαδικασία.

«Σκανδαλώδες… αλλά μην αφήσετε το βέτο του Ερντογάν να μας σταματήσει… Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει στην άμυνά της το συντομότερο δυνατό, με τη Φινλανδία και τη Σουηδία (και ελπίζουμε σύντομα τη Δανία) ως βασικά μέρη!» τόνισε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε σήμερα τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Όπως είπε, η Τουρκία παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη Φινλανδία και τη Σουηδία, ωστόσο δεν βλέπει θετικά ενδεχόμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι στο παρελθόν είχε γίνει «λάθος» με τη χώρα μας.

«Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, όμως δεν έχουμε θετικές σκέψεις για το ζήτημα. Διότι οι προηγούμενες διοικήσεις σχετικά με το ΝΑΤΟ, έκαναν ένα λάθος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, και ξέρετε τη στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία αφού παίρνει από πίσω της και το ΝΑΤΟ. Ως Τουρκία δεν θέλουμε να κάνουμε ένα δεύτερο λάθος», ανέφερε ο Ερντογάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αυτούς όλους ο Μητσοτάκης τους έχει για πρωινό.
    Μια συνάντηση αρκει

Leave a Response