Πώς να αποθηκεύσετε το μαρούλι για να παραμείνει φρέσκο όπως την ώρα που το αγοράσατε

Κοινοποίηση:
ΜΑΡΟΥΛΙ

Το μαρούλι είναι ένα από τα λαχανικά που αγαπά ο κόσμος καθώς ταιριάζουν σε πλήθος σαλατών σε σάντουιτς αλλά και σε φαγητά όπως το φρικασέ. Ωστόσο, έχουν το μειονέκτημα ότι μαυρίζουν και μαραίνονται εύκολα κατά την αποθήκευσή τους στο ψυγείο.

 

Είναι σημαντικό να  θυμάστε ότι το μαρούλι κομμένο σε πλαστική συσκευασία δεν θα διατηρηθεί πολύ, γι’ αυτό προτιμήστε το ολόκληρο.  Η ποικιλία ρομάνα και το iceberg γενικά διατηρούνται περισσότερο οπότε αν τα καταναλώσετε σε μια δύο ημέρες μπορείτε να το αγοράσετε και κομμένο έτοιμο για σαλάτα.

Οι 5 ποικιλίες μαρουλιού

Ο τύπος ρομάνα (Romaine) με λεία σκληρά, μακριά και ανορθωμένα φύλλα που σχηματίζουν ψηλή κεφαλή. Έχουν τραγανή υφή και πολύ λεπτή και βαθιά γεύση.

Ο φυλλώδης τύπος (Looseleaf), στον οποίο τα φύλλα σχηματίζονται είναι κατσαρά (σγουρά) σαν ρόδα, δεν έχουν κεφαλή και το χρώμα τους είναι πράσινο, ανοιχτό πράσινο ή και κόκκινο. Έχουν μια απαλή γεύση και μια ελαφρώς τραγανή υφή.

Ο κεφαλωτός τύπος Βουτυροκέφαλο (Butterhead), με παχιά, μεγάλα και μαλακά (χαλαρά) φύλλα που σχηματίζουν μία συμπαγή κεφαλή που διαχωρίζεται εύκολα από το στέλεχος. Έχει μια γλυκιά γεύση και μια μαλακή υφή.

Ο κεφαλωτός τύπος Crisphead με πράσινα φύλλα εξωτερικά και υπόλευκο χρώμα στο εσωτερικό. Η κεφαλή αυτής της ποικιλίας μαρουλιού έχει μια τραγανή υφή και μια υδαρή, ήπια γεύση. Η πιο γνωστή ποικιλία είναι το μαρούλι iceberg. Οι κεφαλές iceberg μοιάζουν πολύ με κεφαλωτά λάχανα.
Ο τύπος μαρουλιού-σπαραγγιού (Stem) όπως αναφέρει το mydiatrofi.gr έχει στενά φύλλα και παχύ σαρκώδη βλαστό. Το βρώσιμο τμήμα είναι ο κεντρικός βλαστός σε νεαρό στάδιο ανάπτυξης όταν ακόμη είναι τρυφερός σαν σπαράγγι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: