Μεθοδεύεται εκκαθάριση «ανεπιθύμητων» στελεχών στην ΕΥΠ; ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΤΕΛΟΣ. Οι Τούρκοι θα πίνουν καφέ στον Παρθενώνα. Αν δεν μας τον σηκώσουν κι αυτόν

Κοινοποίηση:
eyp

Τη δημιουργία μιας νέας υποδιεύθυνσης στην ΕΥΠ, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, η οποία θα στελεχωθεί με “ανεπιθύμητα” στελέχη και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε άλλο Υπουργείο,  με σκοπό την εκκαθάρισή τους, καταγγέλεται ότι ξεκινά η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί πρόσφατα.

Σε δηλώσεις του στις 23 Ιουνίου ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, είχε αναφέρει σχετικά: «Ακούμε και ελπίζουμε να είναι ψέματα ότι ετοιμάζεται η ίδρυση υπηρεσίας στην υπό το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ΕΥΠ, και στη συνέχεια η μετακίνηση της νέας υπηρεσίας σε άλλο οργανισμό, με στόχο την εκκαθάριση στελεχών της ΕΥΠ και με άλλοθι την πλήρη αποτυχία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.»

Και ως συνέχεια, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε αιφνιδιαστικά στην ΕΥΠ μια νέα Υποδιεύθυνση στην οποία προΐσταται αξιωματικός της ΕΛΑΣ και θα έχει ως αντικείμενο το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών καθώς και τη μετανάστευση.

Εκεί  μετακινούνται άμεσα όλα τα “ανεπιθύμητα” στελέχη της ΕΥΠ, όσοι διαφωνούν πολιτικά με τη ΝΔ, “ενοχλητικοί” κατα το παρελθόν συνδικαλιστές καθώς και πρόσωπα που δεν θεωρούνται αρεστά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Η σύστασή της φαίνεται να είναι εντελώς προσχηματική καθώς δεν υπάρχει κάποιο σαφές αντικείμενο, ούτε καν βασικος εξοπλισμός με υπολογιστές στα γραφεία .

Σύντομα σε άλλο Υπουργείο με τροπολογία;

Όπως είχε προαναγγελθεί και όπως συζητείται ήδη έντονα, η υποδιεύθυνση αυτή αναμένεται σε λίγο καιρό να “μεταφερθεί” σε κάποιο άλλο Υπουργείο, πιθανότατα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να απομακρυνθούν από την ΕΥΠ τα “ανεπιθύμητα” στελέχη.  Δεν πρόκειται για κάποια εικασία καθώς πανομοιότυπη μεθόδευση ακολουθήθηκε πριν από ένα χρόνο όταν η Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών της ΕΥΠ και το προσωπικό της, μεταφέρθηκαν με μία τροπολογία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ένας δεύτερος στόχος του “ξεκαθαρίσματος”  είναι η μείωση του προσωπικού της ΕΥΠ  προκειμένου να γίνουν νέοι διορισμοί “δικών μας παιδιών” με στόχο η, υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό, ΕΥΠ να καταστεί μηχανισμός του “βαθέως κράτους” στην υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν στo tvxs.gr, πηγές κοντά στην ΕΥΠ. Μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι αντίστοιχη απόπειρα “εκκαθαρίσεων” στην ΕΥΠ είχε επιχειρήσει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός με εκδικητικές μετατάξεις, που κατέληξε σε φιάσκο καθώς τα στελέχη επέστρεψαν μετά το ’93. Τώρα όμως επιχειρείται η μετακίνηση ολόκληρης υποδιεύθυνσης με αποτέλεσμα να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και με στόχο να αποκλειστεί η επιστροφή τους στο μέλλον !

«Να θυμίσουμε ότι η ΕΥΠ είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όποια προσπάθεια εκκαθαρίσεων στα στελέχη της, θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας και θα το παρακολουθούμε στενά » είχε δηλώσει ο Χ. Σπίρτζης τον Ιούνιο.

Πηγή: tvxs.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: