Μεγάλη φωτιά έχει κάψει περίπου 35.000 στρέμματα βλάστησης στο νησί Μπρατς της Κροατίας και έφτασε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περίπου 230 άνθρωποι από την περιοχή χθες τη νύχτα (12/09).
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη, παραμένει ενεργή, εντούτοιςη εικόνα ήταν αισθητά βελτιωμένη το πρωί, σύμφωνα με την κροατική πυροσβεστική υπηρεσία.
Περισσότεροι από 220 πυροσβέστες με 69 οχήματα έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ από νωρίς το πρωί στην επιχείρηση συμμετείχαν και τέσσερα αεροσκάφη Canadair CL-415.
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, κάτοικοι και τουρίστες στη μικρή πόλη Μίλαν και στις γύρω περιοχές, στη δυτική πλευρά του νησιού, έλαβαν προειδοποίηση στα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς οι φλόγες, ενισχυμένες από ισχυρούς ανέμους, είχαν πλησιάσει σε κατοικημένες ζώνες.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, περίπου 230 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, πολλοί με πλοία της ακτοφυλακής και ιδιωτικά σκάφη.
«Οι πυροσβέστες έσωσαν μεγάλο αριθμό κατοικιών και συμμετείχαν στη μεταφορά τουριστών και κατοίκων σε ασφαλείς τοποθεσίες», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Σλάβκο Τουτσάκοβιτς.






