Μητσοτάκης: «Δέσμευση της κυβέρνησης να αυξηθούν οι ΜΕΘ»(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
mitsotakis_meth__5_

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που διατέθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο Covid-19.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του από το νοσοκομείο τόνισε ότι «αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ», καθώς, όπως είπε, «οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε το σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις» ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ενισχυθούν και άλλα νοσοκομεία με περισσότερες κλίνες.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπου χρειάστει, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους «για τη μάχη που δίνει 24 ώρες το 24ωρο για να σώσουν ζωές».

 

23306976
23306975

Σημειώνεται ότι, οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδας ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην χώρα μας, στο Σωτηρία, δυναμικότητας 50 κλινών, έγιναν με γρήγορους ρυθμούς. Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και την υλοποίησή του έχει αναλάβει η κρατική κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

mitsotakis_meth__1_
mitsotakis_meth__8_

«Στο τέλος του έτους θα έχουμε 1.200 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό, με πενταετή εκπαίδευση και με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται», είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις αρχές Οκτωβρίου.

mitsotakis_meth__6_
mitsotakis_meth__5_
mitsotakis_meth__4_
mitsotakis_meth__3_
mitsotakis_meth__2_
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: