ΦΩΤΟ – ΣΟΚ! Στην Ελλάδα του 2017, άνθρωποι και ζώα έχουν χάσει κάθε ισορροπία! Κι εσύ μου λες πως δε μπορείς να κοιμηθείς Μαρία…

Κοινοποίηση:
a1

Οι άστεγοι πεθαίνουν αβοήθητο και πρέπει να βρομίσει για να καταλάβει κανείς ότι είναι νεκροί. Τα ΜΜΕ, κυνηγούν τα εγκλήματα και τις δολοφονίες. Τα καλώς κείμενα στη χώρα μας είναι ανύπαρκτα, κάθε μέρα από το κακό στο χειρότερο. Ο αστυνομικός σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά του και μετά αυτοκτόνησε.

a2

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε άπορους. Τα συσσίτια καθημερινώς πολλαπλασιάζονται και ο ωχαδερφισμός για να μην πω ο εμπαιγμός είναι πολύ επικίνδυνος στις ευπαθείς κατηγορίες συμπολιτών μας. Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, είμαι απλός πολίτης που ζω σ’ αυτή τη χώρα και προσπαθώ να καταλάβω γιατί στην Ελλάδα του 2017, υπάρχουν ακόμα ιδρύματα και νοσοκομεία που μεταχειρίζονται τους ανθρώπους βάναυσα και επικίνδυνα, ενώ προστατεύουν τα ζώα. Αναρωτιέμαι, στη φωτογραφία που βλέπετε είναι ζώο με τη μορφή ανθρώπου ή άνθρωπος με τη μορφή ζώου;

a3

Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τα ζώα και υπάρχουν ακόμα και ποινικές κυρώσεις όταν δέσεις το σκύλο, όταν φυλακίσεις τη γάτα, όταν χρησιμοποιείς ένα οποιοδήποτε ζώο και πρέπει να του φέρεσαι πιο ανθρώπινα. Ο άνθρωπος άραγε που κινδυνεύει από τον συνάνθρωπό του ποιος θα τον προστατεύσει;

a4

Είμαστε άνθρωποι όλοι τάχα

Εμείς που φτιάξαμε τα όπλα

Για τους ανθρώπους μας

Μονάχα…                         Κι εσύ μου λες πως δε μπορείς να κοιμηθείς Μαρία…

   Γ. Ρεθυμιωτάκης

ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

 1. ΠΟΥΣΤΙΑ ΟΣΜΗΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΙΡΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΝΩ Η Ε.Ε ΜΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ
  Τα 12 ναυτικά μίλια και το «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)
  Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 10:34
  media/k2/items/cache/6cfd28e8e939434c83e276f51737feac_XL.jpg?t=1513784736
  Μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει μία «ελεγχόμενη» αντιπαράθεση, η οποία ανεβάζει το πρεστίζ της κυβέρνησης αλλά και εκείνο της νέο-οθωμανικής κυβέρνησης Ερντογάν, στην Τουρκία, με την μόνη διαφορά πως η Τουρκία εφαρμόζει και στην πράξη τις επιδιώξεις της, όπως για παράδειγμα στην Θράκη.

  Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο αυτού του «μπρα-ντε-φερ», ανακοίνωσε, μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων τμηματικά, αρχής γενομένης από το Ιόνιο Πέλαγος, με το Αιγαίο να ακολουθεί.

  Κατά αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα ασκεί ή θέλει να ασκήσει, για πρώτη φορά, χρήση του δικαιώματος που απορρέει από την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας για χωρικά ύδατα έως και 12 ναυτικά μίλια.

  Τι είναι τα όμως τα 12 ναυτικά μίλια;

  Εν τάχει, το 1982 ψηφίστηκε η Διεθνής Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που περιλάμβανε την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων στα 12 Ναυτικά Μίλια από την κοντινότερη ξηρά, την στιγμή που η Ελλάδα θεωρούσε χωρικά ύδατα της τα 6 Ναυτικά Μίλια.

  Μετά την υπερψήφιση της σύμβασης από την διεθνή κοινότητα, η Τουρκία δήλωσε πως θεωρεί αιτία πολέμου (casus belli) την εν λόγω επέκταση, αν την υιοθετούσε η Ελλάδα. Έκτοτε είναι πάγια θέση της Τουρκίας.

  Ωστόσο, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά της Ελλάδας η οριοθέτηση του εύρους της Αιγιαλίτιδας Ζώνης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου.

  Αιγιαλίτιδα Ζώνη ή χωρικά ύδατα ή χωρική θάλασσα είναι η θαλάσσια ζώνη που αποτελεί την προέκταση της ξηράς στην θάλασσα.

  Σύμφωνα με την Σύμβαση Δικαίου Θάλασσας (ΔΘ) του 1982 (United Nations Convention on the Law Of the Sea: UNCLOS): «Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος της χωρικής του θάλασσας, [το οποίο] δεν [μπορεί] να υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια, μετρούμενα από τις γραμμές βάσεως…».
  images/6nmo.jpg
  Συνεπώς, η Αιγιαλίτιδα Ζώνη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 12νμ, πράγμα που σημαίνει ότι ένα κράτος μπορεί να εξαντλήσει το εύρος αυτό.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πλάτος λόγω γεωγραφικών περιορισμών, μπορεί να είναι μικρότερο από 6 ν. μίλια. Εάν, για παράδειγμα, η απόσταση της ελληνικής ακτής από την απέναντι τουρκική ακτή είναι μικρότερη των 12 ν. μιλίων (το άθροισμα των χωρικών υδάτων των απέναντι ακτών), τότε εφαρμόζεται ο κανόνας της μέσης γραμμής, δηλαδή η μέση απόσταση των ακτών των δύο χωρών, εκτός εάν υπάρχουν άλλες σχετικές συμβατικές ρυθμίσεις.

  Αυτή είναι η περίπτωση των ανατολικών ακτών των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.

  Αξιοσημείωτο είναι πως το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων μέχρι τα 12 ν. μίλια έχει ασκηθεί ήδη από πολλά κράτη συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, η οποία από το 1964 έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στον Εύξεινο Πόντο και τη Μεσόγειο στα 12 ν. μίλια.

  Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται πως με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα νησιά του Αιγαίου στα 12 ν. μίλια θα αποκλειστούν οι τουρκικές ακτές από την πρόσβασή τους στη θάλασσα και η θαλάσσια επικοινωνία μεταξύ των τουρκικών παραλίων θα γίνεται μετά από ελληνική έγκρισηκαι ως εκ τούτου διεκδικούν το μισό Αιγαίο, μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, μία κάθετη γραμμή (μεσημβρινός) που ξεκινά από τα δυτικά της Ξάνθης (στα παράλια του Νέστου Ποταμού), διασχίζει την Λήμνο, περνά έξω από την Εύβοια, συνεχίζει στην Τήνο και καταλήγει στο Ηράκλειο της Κρήτης.
  /images/12nm.jpg
  Εν κατακλείδι, η διεύρυνση του ορίου της Αιγιαλίτιδας Ζώνης, από το υφιστάμενο όριο των 6νμ σε αυτό των 12νμ, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για την Ελλάδα βάσει του διεθνούς συμβατικού και εθιμικού δικαίου θάλασσας. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση από ελληνικής πλευράς θα προσκρούσει στην έντονη αντίδραση της τουρκικής πλευράς και για αυτό, μέχρι στιγμής, θεωρείται μόνο διαπραγματευτικό «χαρτί».

  Η επέκταση των 12 ναυτικών θα γίνει, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, τμηματικά, δηλαδή θα αρχίσει από περιοχές που δεν μπορεί να θεωρήσει “αιτία πολέμου” η Τουρκία.

  Ωστόσο, στο Αιγαίο, η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, το λεγόμενο «ανατολικό ζήτημα της χώρας», ενδεχόμενα χρησιμοποιηθεί για την πρόκληση «θερμού επεισοδίου» στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

  Παρά το γεγονός ότι όλα εξελίσσονται στο πλαίσιο της διπλωματίας και των δημοσίων σχέσεων, δεν αποκλείεται η κατάσταση να «γλιστρήσει» εκτός ελέγχου.

  Και φυσικά θα μας επιτρέψετε να έχουμε έντονους ενδοιασμούς σχετικά με τις «πατριωτικές» προθέσεις της κυβέρνησης, την ώρα που τα τζαμιά της Θράκης παραδίδονται στους Τούρκους και το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς.
  https://youtu.be/20-WPdUnzb4

 2. τι σου φταίξανε τα ζωάκια και βγάζεις την κακία σου σε αυτά; ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι και σώζουν όσα μπορούν .Είμαστε η φωνή τους.είναι ανυπεράσπιστα. Σιγουρα αυτοί που κακοποιουν αυτους τους ανθρώπους δεν νοιάζονται ουτε για τα ζώα.
  Απλά δεν έχεις φιλοζωική συνείδηση.

 3. Οι Τσάμηδες ξεσηκώνονται εναντίον των οστών των Ελλήνων ηρώων
  Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 11:36
  media/k2/items/cache/5064c427e3704b8a3e91287051d5fd6e_XL.jpg?t=1513774430
  Το κόμμα των «Τσάμηδων» PDIU αντιδρά στην απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης

  για τα κοιμητήρια των Ελλήνων στρατιωτών, τον εντοπισμό, εκταφή, ταυτοποίηση και ταφή των οστών των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο αλβανικό έδαφος κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου το 1940-41.

  Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους αναφέρουν, σύμφωνα με την Huffpost:

  Το Κόμμα για Δικαιοσύνη, Ολοκλήρωση και Ενότητα PDIU παρακολουθεί με ανησυχία το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση κάνει βήματα προς τα πίσω στο θέμα των κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών.

  Οι νεκροί δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους ζωντανούς για την ικανοποίηση εδαφικών φιλοδοξιών και την νομιμοποίηση εδαφικών σοβινισμών.

  Το Κόμμα των Τσάμηδων καλεί την κυβέρνηση να μην δώσει συνέχεια στο θέμα των τάφων των Ελλήνων κατακτητών στρατιωτών, αλλά να ζητήσει την ανέγερση νεκροταφείων για τους Αλβανούς της ΄΄ Τσαμουριάς ΄΄.

  Την στιγμή που δεν υπάρχει καμία δήλωση για τις συνομιλίες της Κρήτης, βλέπουμε να προωθούνται τα ελληνικά συμφέροντα, χωρίς παράλληλη πρόοδο των αλβανικών αιτημάτων.

  Το PDIU καλεί την κυβέρνηση να χειριστεί με αμοιβαιότητα και εθνική αξιοπρέπεια τα εθνικά συμφέροντα. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αντίδραση του συνόλου των Αλβανών.

  Οι Τσάμηδες ονομάζουν Έλληνες κατακτητές, τους απελευθερωτές της Βορείου Ηπείρου!

 4. ΒΛΑΧΟΒΑΣΙΛΗ ΘΑ ΦΑΣ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ
  Γεροβασίλη: Τότε οι Έλληνες θα είναι σε θέση να απολαύσουν το Δημόσιο που χρειάζεται η χώρα
  Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 20:59

  «Εμβληματικά έργα και μεταρρυθμίσεις για τη Δημόσια Διοίκηση,

  ώστε το 2020 οι Έλληνες πολίτες να απολαύσουν το δημόσιο που χρειάζεται η χώρα, περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της συνεργασίας της Ελλάδας με τον γαλλικό φορέα Expertise France».

  Τα παραπάνω υποστήριξε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, στην τελετή που έγινε στη γαλλική πρεσβεία, με αφορμή την υπογραφή του δεύτερου συμβολαίου, με το οποίο η Γαλλία παρέχει τεχνική βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

  Η υπουργός ανέφερε ότι «έχουμε χαράξει μια τριετή στρατηγική, 2017-2019, το 2017 ήταν το πρώτο έτος μεταρρυθμίσεων κατά το οποίο προχωρήσαμε πολλά ψηφιακά συστήματα με στόχο ως το τέλος του 2019 αυτό το πλάνο να έχει βελτιωθεί και το 2020 οι Έλληνες πολίτες να απολαύσουν το δημόσιο που χρειάζεται η χώρα».

  Η υπουργός ανέφερε ότι «ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενός τριετούς προγράμμματος, μιας συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Expertise France -φορέα του γαλλικού δημοσίου- με την εποπτεία της SRSS- της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υλοποιήσαμε μια σειρά παρεμβάσεων στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης. Είχαμε στενή, καθημερινή, συνεργασία γιατί υλοποιούσαμε θέματα πρωτόγνωρα στην ελληνική διοίκηση, στο στήσιμο των ψηφιακών οργανογραμμάτων, τα περιγράμματα θέσης, στον τρόπο που στήνεται μια δομημένη συνέντευξη για να πάμε στις κρίσεις».

  «Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου συμβολαίου», συνέχισε η υπουργός, «υπογράψαμε ένα δεύτερο σχέδιο, το οποίο περιέχει εμβληματικά έργα και μεταρρυθμίσεις για τη Δημόσια Διοίκηση, όπως, για να αναφέρω κάτι μεγάλο και πολύ αναγκαίο, η κωδικοποίηση της ελληνικής νομοθεσίας και οι απλουστεύσεις διαδικασιών, δηλαδή μια σειρά λειτουργιών που θα καταστήσουν το κράτος απλό, ευέλικτο, αποτελεσματικό, γρήγορο, χωρίς γραφειοκρατία και με την απαραίτητη εξοικονόμηση πόρων. Ταυτόχρονα στόχος μας είναι ο πολίτης μας να μη χρειάζεται τη φυσική του παρουσία, αλλά να μπορεί να κάνει ψηφιακά όλες τις απαραίτητες συναλλαγές του με το δημοσιο».

  «Η πραγματική μείωση πόρων γίνεται μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και όχι από τις απολύσεις», τόνισε η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε ότι «μέχρι στιγμής έχουμε ανταποκριθεί στις μνημονιακές υποχρεώσεις γι αυτό και η αξιολόγηση στο κομμάτι “μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα” έχει κλείσει με ικανοποιητικό τρόπο. Από την πλευρά μας θα είμαστε καλύτερα απ ότι προέβλεψε το μνημόνιο».

  Ως προς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι «και τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη με τις οριζόντιες περικοπές ανθρώπινου δυναμικού. Ως σήμερα έχουν φύγει 150.000 και το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο και γηρασμένο, γι αυτό προσπαθούμε να προσθέσουμε δεξιότητες και έναν μηχανισμό – που εμπεριέχεται και στην τεχνική βοήθεια – που θα εξορθολογίζει την κατανομή αλλά και τις ειδικότητες που χρειάζεται το δημόσιο, ώστε να προσλαμβάνει αυτούς που είναι αναγκαίοι».

  Ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί στον χαιρετισμό του, που έγινε εξ ολοκλήρου στα ελληνικά, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το έργο που έχει κάνει η Expertise France για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον πολίτη και τόνισε ότι «η σχέση πολίτη- δημόσιας διοίκησης» είναι αυτή που χαρακτηρίζει το κράτος δικαίου, διαφορετικά θα ήμασταν «ζούγκλα», ενώ ως πρωταρχική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους έθεσε την «εμπιστοσύνη» στις σχέσεις κράτους- πολίτη.

 5. Ανιστόρητη δήλωση από τον Σκοπιανό πρόεδρο: «Ινδική προέλευση η ονομασία της “Μακεδονίας”»
  Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 09:50
  media/k2/items/cache/f741983a50031c549af374c7b3827986_XL.jpg?t=-62169984000
  Αν και πρώην πανεπιστημιακός

  Ανιστόρητος αν και πρώην πανεπιστημιακός. Ο λόγος για τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε προκλητικά πως η ονομασία «Μακεδονία» έχει… ινδική προέλευση και καθιερώθηκε κατά τη ρωμαϊκή εποχή.

  Την αποκάλυψη της «κοτσάνας» Ιβάνοφ, έκανε περιχαρής ο Ινδός Πρέσβης στη Βραζιλία Αμπχάι Κουμάρ, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter : «Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Δρ Γκιόργκι Ιβάνοφ, Πρόεδρος της “Μακεδονίας” στην τελετή έναρξης της “μακεδονικής” Πρεσβείας στη Μπραζίλια. Ο ίδιος μου είπε το ενδιαφέρον πως η λέξη “Μακεδονία” προέρχεται από την Ινδία. Από τις λέξεις “Maa” και “Duniya” απ’ όπου οι Ρωμαίοι άρχισαν να αποκαλούν “Μακεδονία” έπειτα».

  Ο Πρέσβης της Ινδίας στην Βραζιλία, συνάντησε τον Σκοπιανό πρόεδρο στα εγκαίνια της πρεσβείας της πΓΔΜ στην Μπραζίλια την προηγούμενη εβδομάδα.

  Για την ιστορία, τα ονόματα Μακεδονία και Μακεδόνας προέρχονται απ’ τη δωρική λέξη μάκος (που σημαίνει μήκος) και δήλωνε ότι η Μακεδονία είναι η χώρα με τους ψηλούς, μακριούς, ανθρώπους. Άλλη τους ονομασία ήταν Μακέτες και η χώρα Μακετία.

  Για την ιστορία, η μυθολογία όμως λέει ότι η Μακεδονία πήρε τ’ όνομά της απ’ το Μακεδόνα ή Μάκεδνο, που ήταν γενάρχης του λαού των Μακεδόνων, που, κατά μια άποψη, ήταν γιος του Δία και της Θυίας, ενώ κατ’ άλλη ήταν γιος του βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάονα. Ο Ηρόδοτος λέει ότι οι Μακεδόνες είναι απόγονοι των Τημενιδών – Ηρακλειδών απ’ το Άργος που έφυγαν μ’ επικεφαλής τα βασιλόπουλα Γαυάνη, Αέροπο και Περδίκκα κι εγκαταστάθηκαν στη βορινή αυτή περιοχή της Ελλάδας. Αυτό όμως δεν μπορεί νάναι σίγουρο, ότι δηλαδή έγινε μετακίνηση απ’ το νότο στο βορρά, μια και ξέρουμε ότι οι Έλληνες κατέβηκαν απ’ τα βόρεια της Ευρώπης προς το νότο γύρω στο 12ο π.Χ. αιώνα. Ένα μέρος των Δωριέων έμεινε στη Μακεδονία και κράτησε για αρκετό διάστημα την ελληνικότητα της φυλής, αφού και οι Έλληνες που κατέβηκαν στο νότο και στα αστικά παράλια δημιούργησαν έναν άλλο πολιτισμό. Ωστόσο, η ομοιότητα που υπήρχε στη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα με τους Έλληνες του νότου, είναι αυτή που μάλλον συντέλεσε και στη δημιουργία του μύθου για την άνοδο των Τημενιδών.

  Πάντως αν ο πρόεδρος των Σκοπίων συνεχίζει να ψάχνει απογόνους των συμπατριωτών του στη μακρινή Ινδία, «φάουλ» θεωρείται και η αποδοχή των ισχυρισμών Ιβάνοφ από τον Ινδό πρέσβη στη Βραζιλία, μια και ο Αμπχάι Κουμαρ θεωρείται κορυφαίος άνθρωπος της ινδικής πνευματικής διανόησης και συγκαταλέγεται στους πλέον πολυδιαβασμένους ποιητές της χώρας του.

 6. Θα λυγίσετε! ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ αριστερής διακυβέρνησης
  Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 12:12
  media/k2/items/cache/75018da079f97032787e250552d68b5c_XL.jpg?t=1513773399
  Διεθνής δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν 21 δημόσια νοσοκομεία της Βενεζουέλας της Αριστεράς, την οποία εξυμνούν οι εδώ κυβερνώντες, προκειμένου για να διαπιστώσουν με θλίψη και αποστροφή τα χιλιάδες παιδιά που πέθαιναν πάνω στα κρεβάτια τους, από την πείνα.

  Καταγράφηκαν περίπου 2.800 περιπτώσεις παιδικού υποσιτισμού και σχεδόν 400 θάνατοι, απόρροια της αριστερής πολιτικής υπέρογκης φορολογίας και επιδομάτων που ακολουθείται.

  Η πλούσια σε πετρέλαιο χώρα της Νότιας Αμερικής έχει εμπλακεί σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική και οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και άλλων βασικών ειδών.

  Παρά την προσπάθεια της αριστερής κυβέρνησης Μαδούρο να υποβαθμίσει το φαινόμενο, τα ελάχιστα στατιστικά στοιχεία που διασώζονται αποκαλύπτουν μία τραγική αλήθεια:

  Τα τελευταία δύο χρόνια η παιδική θνησιμότητα έχει εκτιναχθεί από το 30% στο 65%! Γενοκτονία!

  Την ίδια ώρα, αυξάνονται η εγκληματικότητα των παιδικών συμμοριών, η ανήλικη πορνεία, ακόμη και η πώληση οργάνων για ένα πιάτο φαΐ.
  images/koraka1.jpg
  images/koraka2.jpg
  images/koraka5.jpg

 7. Άραγε γι’ αυτό συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους τραπεζίτες, ζητώντας τους μάλιστα να εντοπίζουν τις «ψευδείς ειδήσεις» που μιλούν για πλειστηριασμούς πρώτης λαϊκής κατοικίας;

  Εκεί φτάσαμε από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»;
  https://youtu.be/V3Q_KLF9BGE
  https://youtu.be/PNp3L_Izf44

 8. Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για τους μούφτηδες
  Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 18:18
  media/k2/items/cache/1d2c8ce963d92668e42eb7987b75f108_XL.jpg?t=-62169984000
  Το οποίο στήριξαν σχεδόν όλα τα κόμματα.

  Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που προβλέπει τροποποίηση του άρθρου 5 του νόμου 1920/1991, με τον οποίο κυρώθηκε η ΠΝΠ «περί μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών», στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

  Ειδικότερα, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε, ότι η ρύθμιση έρχεται σε μία χρονική στιγμή που «δημιουργείται μία κατάσταση εξαιρετικά σύνθετη στην Ευρώπη, με στοιχεία ισλαμοφοβίας και που έχει βάλει στο τραπέζι ζητήματα ταυτότητας, τα οποία η ίδια η Ευρώπη, ξεχνώντας την ιστορία της, θεωρεί ότι τα έχει επιλύσει».

  Παράλληλα, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε, ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται ένα «βήμα ισονομίας και δημοκρατίας, μέσα σε ένα πλαίσιο περίπλοκο ευρωπαϊκό και ένα πλαίσιο σεβασμού της μουσουλμανικής μειονότητας στη χώρα μας».

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και τα κόμματα της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού, ενώ επιφύλαξη για την στάση τους στην Ολομέλεια εξέφρασαν η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

  Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια, για να ψηφιστεί, μετά τις γιορτές.

Leave a Response