Φωτορεπορτάζ:Βιβλική καταστροφή από χέρια εμπρηστών στο βυζαντινό μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας!

Κοινοποίηση:
neoxwri-1

Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή από φωτιά στο εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών που βρίσκεται κοντά στο Νεοχώρι Οινιάδων, στη διαδρομή για την παραλία του Λούρου. Πιθανότατα αποτέλεσε στόχο εμπρηστών καθώς πυρκαγιά σημειώθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες .

neoxwri-2
Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες η φωτιά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην εκκλησία του μοναστηριού , γεγονός εξαιρετικά δυσάρεστο. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς χρονολογείται γύρω στο 1742 (η μοναδική ημερομηνία που διασώζεται και αφορά την κτίση του ηγουμενείου).

neoxwri-3
Σύμφωνα με το agrinionews ιστορικά το μοναστήρι είχε αποτελέσει κέντρο των επαναστατημένων Νεοχωριτών και κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα πυρπολήθηκε το ηγουμενείο και τα κελιά του.

neoxwri-4

neoxwri-5

Με τη λήξη του αγώνα το μοναστήρι ερημώθηκε από το μεγαλύτερο αριθμό των μοναχών.

neoxwri-6

neoxwri-7

Δυστυχώς βρέθηκαν σήμερα άνθρωποι για να πυρπολήσουν την εκκλησία του…

neoxwri-8

 

neoxwri-9

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. 99.9% ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ AΘΕΟΙ ΑΝΑΡΧΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Comments are closed.