ΦΡΙΚΗ στην Ουκρανία: Δικηγόρος της Τιμοσένκο και Γερμανίδα Γιατρός ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ των Ουκρανών;

Κοινοποίηση:
οργανα

Στελέχη της «φιλοευρωπαϊκής» ελίτ της Ουκρανίας, σε συνεργασία με αξιωματικούς του στρατού και τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας ενέχονται πιθανόν σε εμπόριο οργάνων νεκρών και βαριά τραυματιών στα μέτωπα του ουκρανικού εμφυλίου!

Αυτό υποστηρίζουν με τις αποκαλύψεις τους στο ρωσικό Διαδίκτυο ανώνυμοι χάκερ, που διέρρευσαν αποσπάσματα επίμαχων συνομιλιών στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte, ρωσικό αντίστοιχο του Facebook. Στις συνομιλίες αυτές ο Σεργκέι Βλάσενκο, πρώην βουλευτής, δικηγόρος και εραστής της προεδρικής υποψήφιας και πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο και η Γερμανίδα «γιατρός» Όλγκα Βίμπερ συζητούν με ανατριχιαστικό τρόπο τις δυσκολίες της «επιχείρησης» και τις «παραγγελίες», που κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, που αναδεικνύουν την ενοχλητική για Κίεβο και Δύση είδηση, ο Βλάσενκο, σε συνεργασία με τον Σεμιόν Σεμιέντσενκο, διοικητή του ειδικού τάγματος «Ντονμπάς» της ουκρανικής Εθνοφρουράς, οργάνωσαν δίκτυο «προώθησης οργάνων» στις διεθνείς αγορές μέσω Γερμανίας, «τεμαχίζοντας ως ανταλλακτικά νεκρούς και βαριά τραυματίες στρατιώτες και εθνοφρουρούς», υπό την πιθανή έγκριση του επικεφαλής της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Βαλεντίν Ναλιβάιτσενκο.

Στα αποσπάσματα, που μεταδίδει το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti η «γιατρός» Βίμπερ πιέζει τον Βλάσενκο να επιταχύνει τις διαδικασίες αποστολής οργάνων, υποσχόμενη στον ίδιο οικονομικά κέρδη και στον ουκρανικό στρατό υλική και εξοπλιστική υποστήριξη. Στις 15 Απριλίου, όταν ξεκίνησε η ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση στην Ανατολική Ουκρανία η Βίμπερ γράφει: «Κρίνοντας από τα νέα, οι εξελίξεις είναι προς όφελός μας. Τί νομίζεις; Δεν θα αλλάξουν γραμμή;». Ο Βλάσενκο απαντά ότι θα έχουν με τί να ασχοληθούν, χάρη στη βοήθεια των δυτικών εταίρων της Ουκρανίας.

Σε επόμενα μηνύματά της η Βίμπερ έχει «χαρμόσυνα» νέα, ανακοινώνοντας ότι άλλη μια παρτίδα οργάνων διακινήθηκε με επιτυχία, οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι και υπάρχουν πολλοί νέοι, που δίνουν παραγγελίες. Όπως αναφέρει αναλυτικά, αλλά και με συνθηματικό τρόπο, θα χρειαστούν: «17 καρδιές, 50 νεφρά, 35 συκώτια, 30 κομμάτια πάγκρεας και 5 πνεύμονες». Για να τηρηθούν τα προσχήματα και κάποια στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, οι συνομιλητές κατά τη διατύπωση της «παραγγελίας» χρησιμοποιούν μόνο τα αρχικά γράμματα του οργάνου, που έχει «ζήτηση», γράφουν δηλαδή, nep(hrone), hep(ar) κ.ο.κ., ενώ οι παραγγελίες φθάνουν κάποιες φορές και τις εκατοντάδες (!) όργανα.

Στα μηνύματα ο Βλάσενκο υπόσχεται «να ανταποκριθεί στη ζήτηση», ενώ η Βίμπερ του κάνει παρατηρήσεις για τα «μη ποιοτικά φορτία» και τον καλεί «να δουλεύει όπως πριν», δηλαδή, κατά τις εκτιμήσεις, να αφαιρούνται τα όργανα από εν ζωή ακόμη βαριά τραυματισμένους στρατιώτες και λοιπά θύματα και πριν αυτοί ξεψυχίσουν. Εκείνος ζητά κατανόηση γιατί είναι «δύσκολες οι συνθήκες εργασίας», αλλά και γιατί παίρνει μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή της πληροφορίας από το δίκτυο.

«Οι παραγγελίες αυξάνονται, θα σε φθάσουν οι άνθρωποι;», ρωτάει η Βίμπερ κι ο Βλάεσνκο απαντά «Προς το παρόν τα καταφέρνουμε με τις ίδιες πηγές, απλώς δουλεύουν πιο εντατικά, κανείς δεν αρνείται τα καλά λεφτά».

Σε άλλο μήνυμα η Βίμπερ γράφει ενοχλημένη: «Σεριόζα, σου έδωσα παραγγελία, αλλά η τελευταία παρτίδα είχε προϊόν πολύ χαμηλής ποιότητας! Αρκετά κομμάτια πήγαν στα σκουπίδια. Αφού γνωρίζεις ποιο είναι το επιτρεπτό χρονικό όριο! Με αφήνεις έκθετη έτσι», με το συνομιλητή της να προσπαθεί να δικαιολογηθεί: «Ολ, εσύ δεν έχεις έρθει εδώ, δεν βλέπεις, πώς γίνονται όλα αυτά, οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο δύσκολες». Η ανήσυχη «γιατρός» Όλγκα επιμένει: «Μήπως τότε να δουλεύουμε καλύτερα όπως πριν; Υπάρχει φυσιολογική πρόσβαση τουλάχιστον στους βαριά και χωρίς ελπίδα ή είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα;». Και ο «συνέταιρος» απαντά: «Από την πλευρά μου δεν μπορεί να γίνει καν λόγος για κάτι τέτοιο, σας το είπα σε σένα και τον Ναλιβάιτσενκο στην τελευταία μας συνομιλία! Είναι μεγάλο το ρίσκο μιας διαρροής και υπάρχουν πολλά ζητήματα με το τοπικό προσωπικό, δεν θέλων μ’ αυτό ν’ ασχοληθώ καν!».

Μεταφέροντας τη συζήτηση στους «από κάτω» και πιο συγκεκριμένα στον διοικητή Σεμιέντσενκο ο Βλάσενκο γράφει: «Έχουμε προβλήματα με την τελευταία παρτίδα! Οι πελάτες μας είναι δυσαρεστημένοι! Πρέπει όλα να τα κάνετε γρήγορα! Να επιταχύνετε, γιατί αν δεν προλαβαίνετε σε 14 ώρες από τη στιγμή της αφαίρεσης, παίρνουμε μόνο το 30 % της τιμής! Κι αυτό σημαίνει ότι εσείς δεν αποκτάτε εξαρτήσεις και εξοπλισμό, το καταλαβαίνεις;». Το «πιστό σκυλί», που φέρεται να «πουλάει» σε κομματάκια τους άνδρες του, απαντά επίσης σε άψογα ρωσικά, αφού τα ουκρανικά είναι μόνο για τις εξέδρες και τα αφιονισμένα πλήθη: «Είμαι ενήμερος, Σεργκέι Βλαντίμιροβιτς. Προσπαθούμε, αλλά έχουμε πολλές απώλειες, να στην τελευταία επιδρομή χάσαμε πάνω από 20 παιδιά!». Όμως ο Βλάσενκο επιμένει: «Να εργαστείτε. Η επόμενη αφαίρεση πρέπει να γίνει με τους “τεχνολογικούς κανόνες”, κάνε ό,τι νομίζεις! Αλλιώς δεν θα εκτεθώ μόνο εγώ».

Tελικά ίσως να έχουν και κυριολεκτική ισχύ οι εκτιμήσεις των ηγετών της εξέγερσης στην Ανατολική Ουκρανία ότι στέλνονται να πολεμήσουν εναντίον τους όσοι προορίζονται για «ανακύκλωση», μεταξύ των οποίων και πολλοί φανατικοί του Δεξιού Τομέα, η οργή και ο εκνευρισμός των οποίων δεν χρειάζονται πλέον στην ηγεσία του Κιέβου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: