Συναγερμός στο Μαξίμου- Aπό τι απειλείται η Χώρα;;;

Κοινοποίηση:
8466

Συναγερμός στο Μαξίμου….

Η χρηματοδοτική «ασφυξία» της Αθήνας και ο τρόπος αντιμετώπισης της, έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι υποχρεώσεις του Μαρτίου είναι πολλές και σε σύγκριση με τις εισπράξεις του ίδιου μήνα είναι κατά πολύ περισσότερες.

Η άρνηση των δανειστών να βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο οδήγησε τον Γιάνη Βαρουφάκη να παραδεχτεί δημόσια τη δεινή χρηματοδοτική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Άλλωστε αναλυτές,σύμφωνα με το financialbox.gr, εκτιμούν ότι αυτό το… «στραγγάλισμα ρευστότητας» θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει σε σχέδια μεταρρυθμίσεων πολύ πιο γρήγορα από τα τέλη Απριλίου που είναι η προθεσμία η οποία έχει τεθεί από τους πιστωτές.

Την ίδια στιγμή ο κεντρικός τραπεζίτης, Μ. Ντράγκι, στέλνει αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα ότι πρέπει να αποδείξει στην πράξη πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup, προκειμένου να λάβει ανάσες ρευστότητας.

Η ΕΚΤ προτίθεται να επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ορισμένες έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων για να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις της κατά τους επόμενους μήνες, αλλά θέτει όρους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

 1. Η χώρα απειλείται απο κάτι δημοσιογράφους σαν του λόγου σου

 2. Τι το πέρασες… κουμμούνι τσιπρατσίχλα εδώ; Δεκαπενταμελές για να συζητήσουμε πότε θα πάμε εκδρομή και να απειλούμε τους δασκάλους ότι θα τους πετάξουμε νερόμπομπες; Η Ε.Ε. έχει κανόνες, δεν δίνει χρήμα έτσι, για να διορίζεις εσύ κομματόσκυλα/κοπρόσκυλα στο Δημόσιο (ερτ… και αλλο).
  Μεταρρυθμίσεις και μετά λεφτά. Μείωση δημόσιου τομέα, άνοιγμα… κλειστών… επαγγελμάτων, φοροδιαφυγή, φόρος στους δυνατούς με τα πολλά ακίνητα, αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο, προσέλκυση επενδυτών, βοήθεια στους νέους να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, πάταξη μαύρης… εργασίας, μείωση ανεργίας, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων και τόσα άλλα αυτονόητα που ποτέ δεν έγιναν. Δεν φταίει το ευρώ για το χάλι της χώρας, οι Έλληνες φταίμε που δεν αλλάζουμε νοοτροπία.

 3. “Aπό τι απειλείται η Χώρα;;;”

  Από τους αλλοδαπούς ταλμουδο-μπολσεβίκους (χάβα ναγκίλα εδώ κωλοτεχνείο) τους πιθηκο-λαθροεισβολείς και τους ψευτό ευαίσθητους ανθρωπιστές της απολήξεως του ορθού εντέρου …

  Καμία άλλη απορία?

 4. ΣΤΟ ΕΥΡΩ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ , η , ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ?

 5. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΔΡΑΧΜΗ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 6. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΚΟΦΩΛΙΑ ΤΗΕ Ε.Ε
  ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ

 7. ΤΩΡΑ: Συναγερμός στο Μαξίμου- Aπό τι απειλείται η Χώρα;;;

  Να σου που πω εγώ από τι απειλείται η χώρα !

  Από τέτοια πεζεβέγκηκα άρθρα απειλείται !

  Είναι φως φανάρι ότι ….

  Μετά την περίοδο των τεσσάρων μηνών …είναι που θα κάνει η κυβέρνηση ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ !!! …………και όλα αυτά διότι…..

  ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΑΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ φρόντισαν γι’ αυτό με το … δίμηνο παράταση , και χωρίς χρήματα τα ταμεία… όπως έκαναν πάντα!

  Άι σιχτίρ μεσημεριάτικα !
  Στράτος Δ.

  1. Για ψάξε καλά την σύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και θα ανακαλύψεις όχι έναν ούτε δύο πρώην Ν.Δ. και Π.Α.Σ.Ο.Κ . Για καίριες
   κυβερνητικές θέσεις βέβαια ούτε λόγος .

  2. Σωστες οι αποψεις σου.Εχω παρατηρησει κι αλλες φορες σχολια σου,απο τις λιγες φωνες αληθειας και λογικης εδω μεσα…

Leave a Response